1.5.2018

Vappukukat


Vappupäivä on ollut klassisen sateinen ja kylmä. Ulkoilu ei houkutellut yhtään, mutta olimme kuitenkin ahkeroimassa: teimme kasvihuoneeseen kasvatuslaatikot. Neljän laatikon kasaamisessa meni aikaa, kun porakoneen akku kesti aina yhden laatikon verran ja oli sitten ladattava uudestaan. Ei sinällään haitannut, kun siinä samalla tuli itsellekin tauko ja mahdollisuus sulatella kohmeiset sormet.


Laatikot ovat karkeaa sahatavaraa, mutta turha näihin on mitään fiinimpää laittaakaan. Kuusipuuta on kehuttu kestäväksi, joten jätimme laudat käsittelemättä. Toki esimerkiksi öljyäminen lisäisi varmasti laudan kosteudenkestävyyttä, mutta teemme nyt pienen kokeen ja testaamme miten hyvin nämä käytössämme kestävät tällaisina. Puhdas puu on siitäkin hyvä, että sitä ei tarvitse koskaan kantaa tontilta pois jäteasemalle, vaan voimme polttaa sen.

Huomenna tulee pihaan multakuorma, ja viikonlopuksi on luvattu jo niin hyviä kelejä että voin haaveilla tomaattien siirtämisestä kasvihuoneeseen. Nyt yölämpötilat ovat kasvihuoneessakin vielä menneet liian alhaisiksi, mutta tilannetta varmaan tasaa se että saadaan sinne kuution verran multaa lämpöä pitämään. Se tosin pitää siis lapioida sinne ihan itse, joten hetki siinäkin saadaan vierähtämään...

Vapun kunniaksi sain laitettua olohuoneen ikkunaan uudet koristeet. Koko talven siinä oli silkkipaperista leikatut lumihiutaleet, nyt vaihdoin ne kukkiin. Heijastavaa lasia on hankala kuvata nätisti, joten eniten tässä nyt näkyy ehkä naapuritalo. Vaan ehkä tuosta saa sen verran selvää, että ikkunassa on valkoisia silkkipaperikukkia. Piirsin niille varret ja lehdet ikkunapinnalle soveltuvalla ns. liitutaulukynällä.


Näyttää hassulta kun ikkunan takana on nyt vielä tomaatintaimia, tulee tuota vihreääkin kuvaan mukaan ja näyttävät nuo piirretyt varret paljon värikkäämmiltä kuin oikeasti ovatkaan.

Minusta näistä tuli oikein hauskat ja kauniit! Toivottavasti ne myös toimivat niin kuin olemme suunnitelleet eli estävät lintuja lentämästä päin lasia. Se on jo moneen kertaan todettu, että paljas ikkuna on petollinen: useamman kerran olen ollut saada sydänpysähdyksen kun joku siivekäs mäjähtää lasiin.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Komea kasvihuone! Kyllä tuolla kelpaa tomaatteja kasvattaa. Pitäsköhän tulla tsekkaamaan ihan livenä...?
Noi ikkunakukkaset auttaa varmasti lintujen päistikkailuun ja ovat vielä kauniita koristeitakin!

Hehkuvainen kirjoitti...

Olette kyllä jälleen lämpimästi tervetulleita! Tosin ihan vielä tuolla kasvihuoneessa ei kyllä ole mitään nähtävää...