6.5.2018

Update: ilmakasvit


Ostin helmikuussa kokeeksi pari ilmakasvia. Toinen on edelleen hengissä ja toinen ei niinkään:


Totesin hyvin pian että portaikossa on näille aivan liian valoisaa ja kuivaa. Siirsin punaisen kasvin hieman varjoisampaan paikkaan kannettomaan lasipurkkiin ja vihreän roikkumaan keittiöön. Vihreää olen kylvettänyt kerran tai pari viikossa, punaista laiminlöin täysin. Hyi minua!

Ilmakasvihype on kai edelleen kova, ja kertomuksista saa vähän sellaisen kuvan että nämä olisivat helppohoitoisia kasveja. Nämä kuitenkin vaativat mielestäni paljon enemmän huomiota kuin multaan istutetut toverinsa. Tosin jos ongelmasi on se, että tapat mullassa olevat kasvit liialla kastelulla, niin sitten voisit ehkä kokeilla ilmakasvia, joka nauttii usein tapahtuvasta suihkuttelusta ja kylvetyksestä.

Jatkan kokeiluja tuon vihreän tupsun kanssa ja yritän pitää sen hengissä mahdollisimman pitkään oppiakseni enemmän ilmakasvien sielunelämästä. Perinteisellä multakasvipuolella olen saavuttanut erään tärkeän merkkipaalun: sain ensimmäistä kertaa paavalinkukan kukkimaan!


Luulen että mullanvaihto ja lannoitus innostivat kasvin puskemaan kukkaa, mutta varmaksi en vielä sano. Yritän toistaa hoitoprosessin ensi vuonna ja katsotaan sitten mihin tuloksiin pääsen.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Noi ilmakasvit on outoja... Onko paavalinkukka sama kuin santpaulia?

Hehkuvainen kirjoitti...

Kyllä, paavalinkukka on yhtä kuin saintpaulia. :) Täytyy vielä tutkia tuota ilmakasvia, ehkä siitä tulee minulle kivakin kaveri - jos ei nyt ota ja kuole.