8.9.2017

Postimerkkimosaiikki


Olin töissä tänään postivuorossa. Käsittelin saapunutta kirjepostia ja otin kuorista talteen kaikki kukkapostimerkit. Koska nykyään todella harvassa kirjeessä on leima, sain kasaan paljon käyttämättömän näköisiä merkkejä. Otin ne mukaan kotiin ja pyörittelin niitä hetken pöydällä. En aluksi tiennyt mitä postimerkeistä valmistuisi, mutta niitä tuijotellessa sopiva idea ja malli alkoi hahmottua.


Kun olin saanut merkit mieleiseeni järjestykseen, liimasin ne taustapaperille. Sopivan ohut ja hauskan värinen taustapaperi löytyi Minä Olen -lehdestä, siitä samasta josta olen myös saanut ideoita alanvaihtoon. Kun olin saanut merkit liimattua, vedin vielä päälle kontaktimuovin. Taitoin näin syntyneen lärpäkkeen kahtia ja siitä tuli kansilehdet.


Sisäsivut leikkasin vanhasta ruutuvihosta. Olisihan ne voinut kai taitella jostain muustakin paperista, mutta se olisi ollut huomattavasti työläämpää. Leikkasin vihosta sivut juuri sellaiselta kohdalta että niitä pitää keskenään kasassa yksi niitti, ja toisiinsa niitatut sisäsivut pysyvät kansissa kiinni ohuen silkkinauhan avulla.


Tulipa siitä hauska! Akuutti askarteluhimo tuli tyydytettyä.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

No onpas tosiaan kaunis!

Joskus tekis mieli kokeilla meniskö tollanen merkki läpi, kun sen liimais uudestaan johonkin kirjeeseen...

Hehkuvainen kirjoitti...

Meneehän se läpi, mutta se on lainvastaista. Jos leimaamattoman merkin käyttää uudelleen (kirjelähetyksen maksuna siis), syyllistyy postimaksumerkintärikkomukseen. Tästä rangaistus on postilain mukaan sakkoja, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta.

En siis kannusta rikokseen :).