31.7.2017

Iisakin kirkko


Kasvihuoneemme on ruuvia vaille valmis. Meiltä näyttäisi puuttuvan yksi pitkä ruuvi, mutta sen ehtii hankkia myöhemmin. Pieni keskeneräisyys korostaa kauniisti itse tehden aikaansaatua rouheaa ilmettä. Kasvihuone saapui meille litteänä perunan kylvöaikaan, ja nyt arviolta miljoona tuntia myöhemmin se on saavuttanut kolmiulotteisen uljautensa. Ensin kasattiin runko:


Sitä ei voi äkkiseltään edes käsittää miten monella tapaa voi tällaisenkin kasata väärin. Hyvä juttu että osat kiinnitetään toisiinsa ruuveilla, sillä joidenkin osien paikkaa on pitänyt pari kertaa vaihtaa. IKEA on aloittelijoille, tässä oli jo todellista haastetta. Kuvittelen että minulla on vähintään keskiverto ohjeenluku- ja hahmotuskyky, mutta kyllä meinasi välillä usko loppua. Tuntui siltä ettei tästä kasvihuonetta tulekaan, vaan meille on lähetetty jonkun himmelin tai tekokuun osaset.

Syytämme vaikeuksistamme sitä, että ohjeet olivat monitulkintaiset ja kuvat epäselviä. Lisäksi ainakin yhdessä kohtaa suomenkielisessä ohjeessa oli yksi osa numeroitu eri tavalla kuin venäjänkielisessä ohjeessa. Yrityksen ja erehdyksen kautta saimme kasaan rungon, joka näytti riittävän oikealta. Sitten rungon jalat upotettiin maahan ja pistettiin hökötys oikein vatupassilla vaateriin. Maa on kalteva, joten kasvihuone näyttää vinolta. Mutta siinä se nyt seisoo vaikka mikä myrsky tulisi:


Kennolevyjen asentaminen oli hiukan nopeampaa kuin rungon kasaaminen, ja siinä tuli pikkuisen vähemmällä tuskalla valmiimman näköistä. Vaan eihän tuokaan ihan ongelmatonta ollut, joten päädyimme viimeistään tässä vaiheessa siihen että unohdamme komean ja tähtäämme toimivaan. Eilen saimme vihdoin koottua ja asennettua ovet ja ikkunat, jotka jännästi eivät oikein istu koloihinsa. Mutta ne toimivat, koska ovat saranoilla eivätkä liukuversioita (valinta josta suuresti kiittelemme itseämme).


Halleluja! Ei ole turhan fiini tai uudenkarhean oloinen, vaan näyttää jo nyt siltä kuin olisi seissyt pihassa pari vuotta roudan ja rakeiden raiskattavana. Sopii siis muutenkin joka suuntaan vinoon ympäristöönsä eikä pistä silmään liian särmänä. Rakentajilla on sormet ja järki suunnilleen tallella, ketään ei murhattu prosessissa eikä avioeroa otettu, joten hyvä näin.

Juhlan kunniaksi kutsuimme naapurit kasvihuoneen avajaisiin suklaahippukakulle. Chilit asuvat kasvihuoneessa nyt, ensi kesänä siellä on toivottavasti ainakin tomaattia ja avomaankurkkua. Aiomme askarrella kasvatusalustoiksi joitakin puulaareja. Se on sitten ihan oma ja myöhäisempi projektinsa.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Hyvähän siitä tuli! Noi eri ohjeet eri kielillä on tosi ärsyttäviä ja olen aina miettinyt noista kasausohjeista, että miksei niissä voi olla valokuvia piirrosten sijaan? Ja miksi osat ei vois olla nippusiteillä / pikkupusseissa jo jaoteltuna valmiiksi? (kalikka A, ruuvi B, taso C jne)

Hehkuvainen kirjoitti...

Miksei pakkauksessa voinut olla jotain kasaajatyyppiä mukana...? No, olishan senkin rahalla saanut. Mutta nää on näitä "tein itse ja säästin" -juttuja :D.