6.2.2017

Siemennystä


Yleisön pyynnöstä kerron kevään kylvösuunnitelmiani. Lista ei ole lopullinen eikä edes kovin tarkka, mutta itselle se antaa riittävästi suuntaa. Olen kirjoittanut ylös vain sen hetken kun kukin kasvi tulee ensimmäisen kerran käsittelyyn, sillä jatko riippuu niin monesta tekijästä (itääkö ainutkaan siemen, onko kevät aurinkoinen ja lämmin, saammeko hommattua kasvihuoneen jne.). Eikä se nyt taida olla niin justiinsa näiden kanssa, pitää mennä fiiliksen ja sään mukaan kuitenkin.

HELMIKUU
► tomaatti ruukkuun
► basilika ruukkuun

MAALISKUU
► appelsiinitimjami ruukkuun

HUHTIKUU
► sitruunamelissa ruukkuun
► ruohosipuli ruukkuun
► persilja ulos

TOUKOKUU
► porkkana ulos
► lehtisalaatti ulos
► avomaankurkku ulos

Tästä nyt puuttuvat miehen chilit, joiden parissa hän puuhailee omalla aikataulullaan. Lisäksi listasta puuttuvat ainakin perunat, joiden istutusaikataulu riippuu jonkin verran siitä milloin perunamaa valmistuu. Eikä tuossa mainita mansikoitakaan, mutta niitä ajattelin ostaa vain pari tainta joskus kesällä, jos saamme kasvihuoneen pystytettyä.

Lisäksi listan ulkopuolella on aina tilaa kaupasta ostetuille yrteille ja salaateille, joita voi irrottaa pienestä ruukustaan ja tökkiä maahan kasvamaan uutta satoa.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Yleisö kiittää. Mä olisin taas ollut auttamatta myöhässä... Tai siis enhän mä nytkään vielä mitään ole tehnyt...

Hehkuvainen kirjoitti...

No eihän tässä vielä mikään kiire olekaan :). Katsoin että tomaattien siementen mukana olleen ohjeen mukaan esikasvatuksen voisi aloittaa maaliskuussa, mutta ei kai se nyt niin justiinsa ole jos kylvää helmikuussa...? Kokeilemalla kai näitäkin sitten oppii, että mikä on se paras aika toimia. ^_^