4.12.2016

Tänään ärsyttää tämä


Televisiossa pyörii erään suomalaisen rahoitusyhtiön mainos, jossa kalastellaan asiakkaita lauseella "varaudu joulun menoihin" ja tarkoitetaan tällä tietysti sitä että kyseisestä rahoitusyhtiöstä pitäisi ottaa lainaa joululahjoihin. Mainoksessa kauniit ja hyväntuuliset ihmiset ojentavat toisilleen lahjoja ja hymyilevät olevinaan yllättyneinä.

Ottaa päähän. Tuo on väärin niin monella tapaa.

Tutut ja tuntemattomat, ystävät rakkaat: älkää velkaantuko joulun vuoksi. Säästäkää se pikavipin tai luoton ottaminen siihen hetkeen, kun on oikeasti paha päivä ja hankala paikka, kun tapahtuu se odottamaton katastrofi tai sattuu se yllättävä onnettomuus.

Joulu tulee joka vuosi. Siihen ei pidä "varautua" ottamalla lainaa 200 prosentin todellisella vuosikorolla.

5 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Miten niin kulutusjuhla...? Eikä muutenkaan pitäisi väkisin ostaa lahjoja. Jos ei tule mitään tarpeellista tavaraa mieleen ja haluaisi jotain antaa, niin voihan se olla matka / hotelliyö / ravintolaillallinen jne. Monesti ostetaan lahja velvollisuudesta ja sitten se menee niiden "Kiitos... onhan tää... ihan kiva..." - joukkoon.

Mustikkamaa kirjoitti...

Aivan samaa mieltä!!! Muutenkin oon kyllä aikuisena sopinut ihmisten kanssa, että ei vaihdeta lahjoja. Korkeintaan sukulaislapsille hankin jotain ja miehen kanssa vaihdetaan lahjat :).

Hehkuvainen kirjoitti...

Hauskaa etten ole ainoa jota tämä harmittaa. Toimitaan jatkossakin lahjojen ja rahojen kanssa fiksusti :).

Satunnainen Soittelija kirjoitti...

Voi kuule mua ärsyttää suunnattomasti samaan sarjaan menevä radiomainos, jossa mies ja nainen intopiukeena keskustelevat tyyliin: "Hei lähdetäänkö lomalle? Joo ja ostetaan se telkkari! Ja uusi matto!" Ja tämän jälkeen mainoksessa kerrotaan, kuinka vippifirmasta X saa lainaa "harkittuihin" menoihin. Voi oksennus.

Ja takaisin jouluaiheeseen, täällä tulee ostettua veronpalautusrahoilla lapsukaiselle myös jotain turhaa roinaa, mutta ihan sama, kun visa ei siitä vingahda ja jotain voi noista euroista jättää myös säästöön pahan päivän varalle. :) Mutta velaksi tai vippifirmojen rikastuttamiseksi ei tuu ostoksia tehtyä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Argh, mikä mainos >:(.
Koska en itse ole vanhempi (siis siinä mielessä että minulla olisi lapsia), en voi ehkä ymmärtää sitä minkälaisia paineita vanhemmilla on ostaa lahjoja lapsilleen. Tottahan sitä lapsilleen varmasti haluaa antaa kaikkea kivaa ja hyvää, ja ennemmin sitä varmaan karsii omista jutuistaan kuin lastensa iloista. Mutta onhan hyvä säilyttää tässäkin kohtuus ja järki. Veronpalautuksista on hyvä ostella lahjoja, velaksi ei kannata lapsellekaan ostaa jos vain suinkin voi sen välttää.