8.9.2016

Herkkua


Omenapörssin kautta löytyi lähimaastosta ilmaisia omenoita. Työkaverilta sain kuivurin lainaan. Niinpä meillä tuoksuu nyt kuivuva omena ja kaappiin jemmautuu makoisaa syksyn satoa.
Tontillamme on pari omenapuuta, mutta ne ovat naapureiden. Seinänaapurit poimivat omppunsa, talon toisessa päädyssä asuva setä antaa omiensa pudota ja mädäntyä. Näyttävät olevan kyllä niin rupisiakin, että kävimme suosiolla hakemassa omenoita muualta. Niistä kun ei tänä(kään) vuonna ole pulaa vaan ylitarjontaa monella pihalla.

2 kommenttia:

Rhia kirjoitti...

Mä sain kaverilta kassillisen omenia ja kuivasin yhden kuivurillisen. Ne ehtivät jo mennä parempiin suihin. Mietin tässä että pitäisikö niitä vielä hommata jostain lisää koska kuivatut omenasiivut ovat niin hyvää välipalanaposteltavaa että katoavat alta aikayksikön... Täytyy sanoa että kuivuri on yksi parhaimpia kodinkonehankintojamme aikoihin. Etenkin tänä syksynä se on ollut ahkerassa käytössä. Ensi kesänä haaveilen hortoilun alottamista, ehkä siellä sitten kuivuu myös villivihanneksia...

Hehkuvainen kirjoitti...

Nuo kuivatut omenanpalat tosiaan katoavat kaapista aika nopeasti :). Oli kiva saada kuivuri lainaan, niin voi vähän kuulostella että olisiko sellainen kiva olla ihan omana.