29.8.2016

Tykki, tykimpi, tykein


Kävin sunnuntaina Hämeenlinnassa museovisiitillä. Museo Militaria esittelee tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajien historiaa. Ja jonkin verran myös tonttuja, alla hiippalakki on laitettu mörssärin viereen:


Lauantain myrsky sotki paitsi junaliikennettä, myös sähköjärjestelmiä. Niinpä osa museon vitriineistä oli poikkeuksellisesti pimeänä ja sähkömiestä odottamassa, mikä oli harmillista. Mutta onneksi suuri osa näyttelystä oli hyvin valaistu (katselua, ei niinkään valokuvausta ajatellen) ja nähtävää riitti. Kaksi ja puoli tuntia käytin, mutta enemmän olisi mennyt jos olisi jaksanut.


Perusnäyttely on rakennettu vanhan kasarmirakennuksen kolmeen kerrokseen ja ulkonäyttelyalueella on esillä tykkejä ja pioneerien raskasta kalustoa.


Ei värillä väliä, kunhan se on vihreä...?


Opastukset ovat vain ryhmille, joten kiertelin paikkaa itsekseni. Ja todella melkein itsekseni, sillä museossa oli lisäkseni neljä muuta ihmistä. Välillä sain kokonaisen kerroksen itselleni, ja tunnelma oli hiukan autio. Ehkä museo ei ole kovin suosittu tai sitten sattui vain sellainen päivä ettei kävijöitä ollut.

Näyttely ei ehkä jaksa innostaa lapsia ja nuoria, sillä se on hiukan vanhanaikainen. Ja kyllä, museo voi olla myös moderni ja interaktiivinen (käykää katsomassa Postimuseossa!). Mutta jos sotahistoria kiinnostaa, on Militaria oikein hyvä paikka piipahtaa.

Ei kommentteja: