29.6.2016

Antaa kaikkien kukkien kukkia... tai sitten ei.


Jännä: uusi uunimme alkoi kasvaa hometta. Ihan uusi uuni ja nyt jo homeessa, pöh!

Noh, siis. Aloin katsella uunimme kylkiä ihan muurin vierestä, siitä kohtaa missä ei enää ole kaakelia vaan pieni siivu savilaastia kaakelin ja palomuurin välissä. Katsoin että jotain nukkaista siinä kukkii.

Ei muuta kuin soittoa muurarille, joka sitten sanoikin että tällainen on harvinaista, mutta ei tavatonta. Savilaastissa on luultavasti ollut sopivasti kasvustolle otollisia aineksia. Lisäksi kuivuminen on ollut hidasta sillä ilma on ollut kovin kostea. Homehtuminen on kuulemma yleisempää keittiöön tehtyjen palomuurien kanssa, kun keittiössä usein leijuu rasvaa ja muuta herkkua.

Pieni jäkälöityminen ja sammaloituminen ei ole ongelma, sen voi poistaa esimerkiksi hiomapaperilla. Kun laasti kuivuu kokonaan, kaikki elämän edellytykset siitä poistuvat. Palaamme muurarin kanssa parin viikon päästä asiaan ja katsomme pitääkö tehdä suurempaa putsausta ja vetää uutta laastia päälle.

Kuten sanoin, jännä.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Auttaisko tuossa, jos uuniin laittais tulet? Kuivattais / "polttais" ne homehiipparit pois.

Hehkuvainen kirjoitti...

Vielä ei saa niin isoja tulia laittaa, että laasti tuosta kohtaa lämpenisi niin paljon että sillä olisi mitään merkitystä. Mutta koitamme pitää ilman kiertämässä, ettei ihan sammaloidu koko uuni :P.