25.5.2016

Musta aukko


Olohuoneen nurkassa on nyt tosiaan vain musta aukko. Kaikkialla leijuu noen ja laastin tuoksu. Pölyä on vain olohuoneessa, sillä sekä muurari itse että tavarat ovat kulkeneet olohuoneen ikkunasta. Ikkuna on koko päivän auki ja siitä onkin hauska ystävien ja kylänmiesten käydä tarkkailemassa työn edistymistä.

Uunin takaa löytyi kiitettävä määrä pölyä. Pölynkerääjärako ei ole kovinkaan hieno ratkaisu paloturvallisuuden kannalta, joten jatkossa sellaista ei ole.


Sovimme että katosta poistetaan osa vanhaa levytystä ja tilalle asennetaan palosuojalevy. Hyvä niin, sillä siinäpä paljastui se että välipohjasta puuttuu piipun vierestä eristekerros. Tämän jos olisi palotarkastaja tiennyt, olisi laittanut uunimme käyttökieltoon, sanoi muurari.

Nyt korjataan tämäkin asia, eli avataan kattoa sen verran että sinne saadaan asianmukaiset eristeet. Jos piippuun joskus tulee halkeama, ei palo leviä ainakaan tuosta kohtaa.


Uunin sivuilta on nyt myös poistettu levyt, jotka siihen oli joskus muinoin laitettu (syystä jota voimme vain arvailla). Alta paljastunut rappaus oli hyväkuntoinen, mikä oli kiva yllätys. Muurari jyrsi pinnassa olleen liiman (?) pois ja tekee myöhemmin tasoiterappauksen. Saamme siis paloturvallisuussäädökset täyttävän uunin ja kauniin seinän sen vierustoille.

2 kommenttia:

Urpo Turpo kirjoitti...

Ömh... Tuota toista kuvaa katsellessa pisti silmään tuo läikkä katossa. Onkohan siinä kohdin ollut mahdollisesti joku vuoto katossa?

Vanhan talon "ihanuuksia": kun yhdestä kohtaa rupeaa korjaamaan, niin kohta huomaa, että pitää korjata paria muutakin kohtaa (ja kohta on koko mökki remontissa perustuksia myöten).

Hehkuvainen kirjoitti...

Katsoin ja mietin samaa kuvaa ottaessani. Täytyy jututtaa muuraria ja tarkistaa tilanne. Läikkiä kun voi olla aika viattomistakin jutuista, eli ei pidä tässä nyt hätäillä suotta :).

Aiotaan kuitenkin tehdä vain tämä nurkka tällä kertaa, laajennetaan remonttia keittiön puolelle sitten joidenkin vuosien kuluttua :D.