25.3.2016

Verhoilua


Jossain vaiheessa vuoden 2014 kesää ostimme käytetyn ruokailuryhmän. Saimme pöydän ja kuusi tuolia edullisesti ja hinnassa olikin varmasti huomioitu se, että jokainen tuoli kaipasi uutta kangasta.

Puuosatkin ovat paikoitellen kuluneita, mutta kalusto on ollut ihan käyttökelpoinen. Olemme peittäneet tahraiset istuimet irtopäällisillä, mutta se oli alusta asti ajateltu väliaikaiseksi ratkaisuksi. Nyt tartuin vihdoin tuumasta toimeen ja aloitin istuinosien uudistamisen.

Yllättävän kauan meni siinä, kun revin noin 300 niittiä irti istuimista. Huomattavasti nopeammin kävin ostamassa uudet pehmusteet. Uutta kangasta ei tarvinnut ostaa, vaan käytin miehen veljeltä saatua vanhaa teatterin esirippua. Osa kankaasta on palvellut meillä pitkään verhoina, nyt leikkelin osan verhoiluhommia varten. (Esirippu on iso kangas, siitä riittää moneksi.)

Saimme ystävältä lainaan niittipyssyn. Testailin kojetta huonoin tuloksin: niitit jäivät pystyyn kuin krokettiportit.


Öhöm. Ei näin. Ehkä puu oli liian lujaa tai pyssy tehoton, tai sitten en vain osannut. Joka tapauksessa niittipyssyn vaihtaminen auttoi (onneksi ystävällä oli lainata toinenkin) ja hiukan useampi niitti upposi puuhun siististi.


En todellakaan halua tietää mitä alkuperää tuolien tahrat olivat, mutta jokaisessa oli jotain likaa. Vasemmalla vanha päällys, oikealla uusi. Melkoinen ero! En ole täysin tyytyväinen aikaansaannoksiini, sillä en saanut kangasta kiristettyä tasaisesti ja siististi ihan jokaisessa kulmassa. Mutta kyllä se takamuksen alla menettelee.

Kaksi tuolia käsitelty, neljä jäljellä. Ehtii siis hiukan harjaantua tässä hommassa!

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Tuleepas niistä nätit! Eikös tuo ole pääsiäisajan värikin...?

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos! Taitaa olla, kylläpäs sattui - mutta en kyllä ajatellut vaihtaa jouluksi :P.