30.3.2016

Ahma


Piti taas kokeilla ainakin viisi kertaa ennen kuin uskoin, etten saa tehtyä villatakkia ohjeen mukaan. Niinpä tein ilman ohjetta.

Lanka on anopin varastoista ja täyttä villaa. Nimi on Fauna ja sävynä ahma. Kirjava ruskea ei tallentunut kuviin ihan oikealla tavalla. Vyötteen mukainen puikkosuositus on 3-4 mm, minusta oli parempi tehdä 5 millin puikoilla.


Kun olin riittävästi takonut päätäni seinään erilaisten ohjeiden kanssa, annoin periksi ja tein niin kuin olisi heti aluksi pitänyt tehdä: neuloin koetilkun, mittasin itseni ja laskin tarvittavat silmukkamäärät koetilkun avulla.

Aloitin takin helmasta ja neuloin pyöröpuikoilla kainaloihin asti. Sitten neuloin sukkapuikoilla hihat ja liitin ne miehustaan. Kainaloista ylöspäin takki on siis tehty yhtenä kappaleena. Koska ohjetta ei ollut ja halusin pääntien edestä avarammaksi kuin takaa, hihojen raglankavennukset menivät vähän jännästi. Riittävän hyvin meni kuitenkin.


Takki painaa nappeineen 317 grammaa. Nappeja tuli varmasti riittävästi. Ne olen ottanut talteen jostain vanhasta vaatteesta, en edes muista mistä. Olin niin vauhdikas, että takakuvasta tuli vähän hämärä. Mutta sileää neuletta on siis takaosakin.


Vaikka kevätaurinko on jo paistellut kovinkin lämpimästi, tulee tälle takille varmasti vielä käyttöä ennen kesäkelejä.

3 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Hih, ahmanuttu! Siitähän tuli hieno ilman ohjettakin. Ja nappeja on tosiaan vaikka muille jakaa!

Urpo Turpo kirjoitti...

Kätevä emäntä -pisteet +10

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: ärsyttää aina jos nappeja on liian vähän ja sitten etukappaleiden reunat liekottavat miten sattuu. Sitä ei ainakaan kovin nopeasti käy tässä!

Urpo Turpo: jes! :D