3.1.2016

Punaruskean villan paluu!


Muistaako kukaan vuonna 2014 esittelemääni värttinäkokeilua? Tarina saa nyt onnellisen lopun! Kuten kaikki muutkin projektini, tämäkin oli välillä hautumassa (eihän mitään voi kerralla valmiiksi tehdä). Aloitin neuleen kehräämästäni langasta, mutta lanka loppui kesken. Niinpä sitä piti tehdä lisää.


Ja sitähän tulikin sitten reippaasti. Pieni tauko oli tehnyt hyvää ja kehrääminen sujui näppärästi. Punaruskea villa alkoi tuntien kuluessa tuntua tutulta materiaalilta.


Kehruujälki oli paljon tasaisempaa kuin ensimmäisellä kerralla. Langasta tuli ohuempaa ja kaikella tapaa edustuskelpoisempaa. Muuten hyvä (jee, minä osaan!), mutta ero edelliseen on melkeinpä liian suuri ja se näkyy valmiissa neuleessakin jonkin verran.


Ohje on ihana Shalom ja puikot 4,5 mm. Vyötäröltä ylöspäin on ensin kehrättyä paksua ja möykkyistä lankaa, vyötäröltä alaspäin toisen satsin tasaisempaa ja ohuempaa lankaa - kaksinkertaisena, sillä se oli niin paljon ohuempaa kuin ensimmäinen erä.


Olen tyytyväinen. Lopputulos ei ehkä ole huikean hieno, mutta se on kuitenkin pitkän työn tulos: omin käsin neulottu itse kehrätystä villasta. Kehräyskokeiluja voin jatkaa valkealla ja mustalla villalla. Punaruskeaa lankaa jäi vielä johonkin pieneen tekeleeseen. Pitää pohtia tarkoin mihin sen käyttää, ei ihan joka juttuun raaski!

4 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Nyt voi sanoa, että ihan itte tein! On muuten hyvän näköinen ja ihan sun värinen!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos ^_^.

Rhia kirjoitti...

Kuvista ei ainakaan erotu että on käytetty kahta niin erilaista lankaa. Minusta on aika huikeaa että voit sanoa neuloneesi itse kehrätystä langasta. Kovin moni himoneulojakaan ei voi niin sanoa. Upea on!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kiitos ^_^. Nyt jo pikkuisen sormia kutkuttaa käydä valkean villan kimppuun, mutta jos nyt malttaisi vielä ja tekisi muita keskeneräisiä töitä...