20.12.2015

Peitto


Sain maaliskuussa aloittamani jämälankavirkkauksen valmiiksi. Langat eivät loppuneet, mutta peitolle tuli kokoa sen verran että katsoin riittäväksi.


Peiton koko on noin 140 x 172 cm (hankala mitata kun venyy) ja painoa sillä on 2 kiloa. Virkkasin koko ajan kaksinkertaisella langalla ja vaihtelin värejä niin että aina oli koukulla kaksi eriväristä lankaa. Langat olivat kaikki villaa tai villasekoitetta.


Koukun koko oli 6 mm ja se napsahti poikki viimeistä päättelyä tehdessä. Sekin oli siis sitä mieltä että peiton tekeminen on syytä lopettaa. En muista että olisi koskaan ennen mennyt koukku poikki, ihan uutta minulle.


6 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Vau, upea! Ja on sillä kokoa!

ENpä ole minäkään koskaan kokenut (tai kuullut), että virkkuukoukku olis mennyt poikki...

Ana kirjoitti...

Koukku ajoitti!

Hehkuvainen kirjoitti...

Ihme koukku, muovia oli ja antoi ilmeisesti kaikkensa. :P

Suvituulia kirjoitti...

Ihana tuo peitto. Todella kaunis.
Enpä ole kyllä minäkään ennen kuullut, että koukun olisi rikki onnistunut samaaan... saavus sekin ;-)

Rhia kirjoitti...

Upea peitto! Ihailen aina näitä jämälankaprojekteja ja haaveilen sellaisen tekemisestä, mutta kun mulla ei oikein ole varsinaisia jämälankoja riittävästi. Tuo virkkausmalli on myös hieno, haaveilen joskus tekeväni siitä puseron tai hameen.
En minäkään muista kuulleeni että kukaan olisi virkkuukoukkua saanut virkatessa poikki. Itselläni kyllä silmäneuloja katkeilee tämän tästä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos, Suvituulia ja Rhia!
Tämä on oikeastaan ensimmäinen "oikea" jämälankaprojektini ja olen siihen hyvin tyytyväinen. Ehkä virkkuukoukussa oli joku valuvika, muoviahan se oli joten ei sitä mitenkään vaikea ole saada poikki. Tai sitten vain olen yllättävän vahva :D.