6.9.2015

Olohuoneen lattiaremontti, osa 4


Työ haittaa harrastuksia, eli minä palasin lomalta töihin ja mies jatkoi remonttimestarina. Olohuoneen lattia näytti hyvältä kahden maalikerroksen jälkeen, mutta tuntui ikävältä. Raakalauta nosti karvansa pystyyn ja lattian pinta oli paikoin kuin hiekkapaperia. (Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.)


Sukka jää kiinni eli ei hyvä. Eihän tämä puun karvaantuminen meille ihan uutta ollut, mutta jotenkin ei kumpikaan tullut sitä ajatelleeksi työn touhussa. Olisi ehkä ollut fiksua tehdä välihionta ensimmäisen maalikerroksen jälkeen, mutta ehdittiin näppärinä sutia toinen maalikerros ennen kuin tajuttiin tutkia vähän tarkemmin tilannetta. Eli toisen maalikerroksen jälkeen mies teki välihionnan ja nihkeäpyyhinnän.


Lattiassa on nyt keskimäärin neljä kerrosta maalia (joissakin kohdissa 3-5 hionnasta ja paikkamaalauksesta johtuen). Sinällään pieni karheus ei olisi pahitteeksi, sillä maali teki lattian todella kiiltäväksi ja liukkaaksi. Pitää olla varovainen villasukilla hiihdellessään! Ostimme maalia 9 litran pönikän, ja sitä jäi vielä reilusti makuuhuoneen lattian käsittelyyn.

Maalikaupassa kerrottiin maalin kuivuvan optimaalisissa olosuhteissa 9-11 päivää. Se saa nyt kuivua kaksi viikkoa ennen muuttoa, joten olemme hyvin aikataulussa. Maalin kulutuskestävyydestä en tietenkään tiedä vielä mitään, palataan siihen vaikka vuoden päästä. Mutta uutena on ainakin hieno! Kaksi viikkoa, paljon työtä, no power tools.


Julistamme olohuoneen lattian valmiiksi! Kuten asiaan kuuluu, listojen asennuksen voi huoletta jättää ensi viikolle vuodelle.

Ei kommentteja: