12.9.2015

Ennen ja jälkeen


Koska olohuoneen lattiaremontista jäi maalia, ja koska miehellä riitti energiaa, myös makuuhuoneen lattia sai pienen ehostuksen. Lähtötilanne ei ollut mitenkään karmaiseva, vaan makuuhuoneessa oli siisti mutta ehkä hiukan kellastunut parketti.


Irrotin listat ja mies hioi lattian. Riittävällä kiukulla se hioutui käsipelillä samaan tapaan kuin olohuoneen lattia, varsinkaan kun tarkoitus ei ollut hioa puulle asti vaan pelkästään karhentaa pintaa niin että maali tarttuu paremmin.

Työvälineinä siis hiekkapaperi ja hiomatuki jatkovarrella. Niin ja tietysti harja ja rätti hiontapölyn poistoon.


Ensimmäisen kerroksen jälkeen näytti jo hyvältä, vaikka yksi kerros ei vielä riittänyt täysin peittämään alta kuultavaa puuta. Se vähän arveluttaa että kuinka lakka reagoi maalin kanssa, kun tehtiin pelkkä karhennushionta eikä siis poistettu lakkaa kokonaan. Alla olevassa lähikuvassa näkyy kuinka ensimmäisen kerroksen jäljiltä lattia on ikään kuin naarmuilla. Arvelen sen johtuvan alla olevasta lakkakerroksesta.


Vesiohenteisella maalilla ei lakan päälle kannattaisi edes yrittää, mutta koska meillä oli lakkaöljymaalia, ajattelimme kokeilla kuinka tässä käy. Voi olla, että maali alkaa piankin hilseillä. Toisaalta makuuhuoneessa lattia ei joudu mitenkään kovalle kulutukselle, joten voi se jonkin aikaa kestääkin. Tämä on sellainen tiedekoe, jota ei ehkä kannata esitellä rakentajien foorumeilla, mutta kelpaa meille.


Kolmen maalikerroksen jälkeen lattia on valmis ja näyttää kyllä todella kivalta. Tapetti ei ole ihan oman maun mukainen, mutta sen ehtii vaihtaa sitten myöhemmin. Ja jos toteamme että lattia ei tällaisena kestä kulutusta, voimme vaihtaa senkin. Mutta ehkä ei ihan heti, sillä nyt pitäisi hiljalleen aloitella muuttopakkausta...

2 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Tsemppiä pakkaamiseen! Mä ootan jo että ensimmäiset laatikot sais pakattua autoon 8). Vielä viikko pitäis malttaa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Täällä on täysi tohina päällä, kämppä alkaa näyttää pakatulta :). Koita malttaa vielä hetki, kohta pääset siirtelemään tavaraa!