31.8.2015

Olohuoneen lattiaremontti, osa 2


Koska keskityin remontointiin, valokuvani eivät ole mitään sisustuslehtitasoa. Ne riittävät kuitenkin tapahtumien dokumentointiin ja niiden avulla voi sentään yrittää sitten myöhemmin muistella mitä tuli tehtyä. Toisten remontoijien kertomukset ja kuvat ovat olleet todella arvokkaita meille, ehkä minun selostuksistani voi joskus olla hyötyä jollekin toiselle.


Muovimaton ja linoleumin poiston jälkeen lattiasta paljastui kipsitasoite. Onneksi mies älysi näytepalaa ottaessaan kostuttaa tasoitetta, jolloin havaitsimme sen irtoavan hyvin pikkuisen vettä saatuaan. Emme suinkaan olleet kipsimme kanssa yksin, vaan löysimme netistä paljon kohtalotovereita.


Eli vesi vanhin voitehista! Kostutimme kipsitasoitetta reilusti suihkepullolla ja kaavimme sen sitten irti metallilastoilla. Kuiva kipsi irtoaa laudasta atomi kerrallaan, kostutettu kipsi hiukan paremmin ja paljon vähemmällä pölyllä. Yllä olevassa kuvassa keskellä näkyy käsitelty alue, oikealla vielä paljon työsarkaa.


Onneksi olohuoneemme on melko pieni, sillä kipsitasoitteen irti hinkuttaminen käsipelillä oli aika yksitoikkoista puuhaa. Kun pahimmat köntsät oli saatu pois, kuurasimme lattian runsaammalla vedellä ja juuriharjalla. Yllä näkyy ero pestyn lattian (oikealla) ja pelkästään kaavitun lattian (vasemmalla) välillä.


Kun kipsimönjä oli saatu lattiasta irti, päästiin vihdoin hiomaan. Tarkoitus ei ollut poistaa vanhaa maalia, joka näytti olevan tiukasti puussa kiinni, vaan pelkkä karhennus riitti. Jatkovarsi oli ihan ehdoton juttu, sen avulla homma kävi näppärästi.

Hionta sujui nopeasti, hiontapölyn poistaminen taas hitaasti. Hyvä että olin lukenut Pätsiniemen emännän maalauskokemuksia, niin en tuhonnut omaa imuriamme pölyllä. Pöly lähti siis harjalla ja kostealla rätillä. Ja hienolta kyllä näyttikin pesun jälkeen, tätä oli pakko ihastella tovi.


Jatkuu ensi numerossa...

3 kommenttia:

Mustikkamaa kirjoitti...

Jee! Kiva sitten päästä aikanaan näkemään lopputulosta! :)

Päivänsäde kirjoitti...

Kiva kun projekti tulee tänne seurattavaksi kuvien kera! :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Huh huh, taas on huhkittu raksalla :). Ja kolmas osa lattiasaagasta julkaistu!