15.8.2015

Ilmaisia iloja


Viime sunnuntaina sain jälleen lisää penkkiurheilukokemusta kun kävin ystäväni kanssa katsomassa pesäpalloa. Meinasi olla näin vanhalle vähän liian nopea laji, ei pysynyt katsoja ninjapelaajien liikkeissä mukana. Sää suosi, peli oli hyvä (tamperelaiset voittivat) ja seura mainiota (sekä asiantuntevaa, mistä oli suuri ilo lajiummikolle). Liput olin saanut ilmaiseksi, joten kukkarokin kiitti.

Maanantaina sinkouduin töiden jälkeen elokuviin. Sain pomoltani kaksi ilmaislippua (syytä en tiedä, ehkä hänellä ei vain ollut niille käyttöä ja arvasi oikein että minulla on), joten vein ystäväni katsomaan Tom Cruisea. Mission: Impossible - Rogue Nation oli vallan viihdyttävä rymistely. Ei mitään turhaa tunteilua tai liian monimutkaisia juonikuvioita, vaan junan lailla eteenpäin puskevaa toimintaa. Olisin mieluusti nähnyt Jeremy Rennerin hiukan fyysisemmässä roolissa, mutta ehkä sitten jossain toisessa elokuvassa, joka ei ole tällä tapaa Cruisen show.

Tiistaina kävin töiden jälkeen kastelemassa lomailevan ystäväpariskunnan kukkaset. Aiemmista vuosista poiketen parvekekukatkin jäivät henkiin, kun paahde ei korventanut niitä. Sain ottaa mukaani ystäville tulleet Aamulehdet, joten meillä ollaan nyt muutaman viikon ajan luettu ilmaisia lehtiä. Pidän sanomalehden lukemisesta, joskin tuntuu siltä että Aamulehden sisältö on aiempaa kehnompi. Kelpaa se silti tulevaan muuttoon pehmikkeeksi astioiden pakkaamiseen.

Keskiviikkona kävin ensin töiden jälkeen Rosen-terapiassa ja kipitin sieltä sitten miehen kanssa Tampere-talolle Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan konserttiin. Saimme viime vuonna häälahjaksi Lippupisteen lahjakortin ja siitä riitti vielä Ismo Leikolan esityksen ja Tampere Filharmonian konsertin jälkeen rahaa tähän PVVMSK:n pelimusiikin konserttiin. Juuri niin, pelimusiikin. Aivan mahtava esitys, joka päättyi suosikkikappaleeseeni. Peleistä en tiedä mitään, mutta musiikki on niissä nykyään komeaa. Kylmiä väreitä, hymyä, hyvää tunnelmaa ja täyden salin seisaaltaan antamat aplodit eli täydellinen paketti.

Perjantaina menin suoraan töistä ystävien kanssa puistoon tekemään käsitöitä, syömään marjoja ja nauramaan maailmalle. Mahtava tapa aloittaa kahden viikon kesäloma! Vauhdikkaan viikon jälkeen puistossa lojuminen tuntui niin kivalta, että ajattelin jatkaa sitä tänään. Päiväseltään on tässä muuta puuhaa, mutta illemmalla voisi siirtyä Tampere Filharmonian ilmaiseen puistokonserttiin, jossa on luvassa todellisia klassikoita.

Seuraavat kaksi viikkoa vietän lomaa töistä. Sitten ehtii harrastaa hauskuuksia enemmän. Tai ehkä sitten ehtii välillä vähän hengähtää ja tehdä kotihommiakin, olen laiminlyönyt niitä melko tehokkaasti viime aikoina.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Ei mitään kotihommia, puistoon, pyöräilemään, kuljeksimaan kaupungilla ja rannoilla! Sulle povataan mainiota lomasäätä, nauti!

Hehkuvainen kirjoitti...

Tein kuitenkin kotihommia. Ihan vähän. :P