21.6.2015

Koppa


Töihin tulee kopiopaperia laatikkokaupalla, ja niiden laatikoiden ympärillä on valkoisia muovinauhoja. Otin talteen muutamia ja kokeilin korinpunontaa. Onnistuihan se jotenkin:


Tuo muovi on perhanan liukasta. Siitä oli sekä hyötyä että haittaa, jälkimmäistä tuntui olevan hiukan enemmän. Tällainen vinopunonta oli hankalaa liukkaalla ja oman tahdon omaavalla materiaalilla, palttinapunos olisi saattanut onnistua paremmin. Koppani on pieni ja niin vänkyrä, että piti kauan hakea edustavaa kuvakulmaa. Mutta onpahan nyt kokeiltu ja todettu, että kyllä se punominen tavallaan onnistuu.

Niin että jos tulee se zombiemaailmanloppu ja jostain syystä maailmasta katoavat kaikki valmiit kipot ja kopat, osaan tehdä muovisuikaleista uuden.

5 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Noista meidän äiti teki aikanaan kaksi ostoskoria ja meille lapsille omat pikkukorit. Materiaalia dyykattiin roskiksista.

Rhia kirjoitti...

Muistan että näitä tehtiin lapsuudessani harrastuskurssilla. Mulla on edelleen käytössä isohko koppa joka taitaa olla äitini tai mummuni tekemä. Muistaakseni pohja naulattiin kulmista lastulevyyn jotta se pysyi suorassa. Olisi ehkä auttanut sinullakin korin suorana pysymistä joku semmoinen systeemi.

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: muistan että teillä oli muovikoreja, jotenkin on mielessä että olivat sinisiä (ainakin suurelta osin). Sitä en muista että mistä kahvat oli tehty, oliko ne samoista suikaleista...? Ei kun muoviletkua...? Jotain sellaista, mistä oli hyvä pitää kiinni.

Rhia: joo, joku systeemi olisi tosiaan pitänyt olla pohjan vakauttamiseksi ja suoristamiseksi. Jos joskus tekee isomman ja paremman, niin pitää ehkä hiukan perehtyä tarkemmin noihin tukijuttuihin.

Menninkäinen kirjoitti...

Sinisävyisiä hyvinnii! Musta-keltaisessa oli muoviletkusta kahva, muissa samasta muovisuirosta.

Hehkuvainen kirjoitti...

Materiaali on ainakin kestävää, eli ei tartte tehdä montaa koppaa. Kovin ison kopan kahvaksi en tuota muoviliuskaa laittaisi, se murhaa kädet. Mutta pieneen kippoon kyllä menee vaikka sellaisenaankin. :)