27.4.2015

Muutto


Muutin pariksi yöksi olohuoneen lattialle nukkumaan, sillä makuuhuoneeseen kantautui liikaa naapurin yöllistä mölyämistä. Kyllästyin nukkumaan tulpat korvissa yö toisensa perään. Siitä on nyt kulunut vuosi, kun muutimme tähän asuntoon, ja olemme kyllä olleet todella tyytyväisiä vuokralaisia. Oikeastaan ainoa ongelma on olematon äänieristys, eli naapureiden äänet kantautuvat seinien läpi turhan hyvin.

Vakituisen seinänaapurimme nykyisellä alivuokralaisella on ilmeisesti täysin erilainen vuorokausirytmi kuin meillä. Tai niin voisi päätellä siitä, että useina öinä viikossa hän kuuluu puhuvan tuntikausia. Olemme päätelleet että ulkolainen vuokra-asukki siellä käy Skype-keskustelua jonkun toisella aikavyöhykkeellä asuvan kanssa. Seinän läpi ei tule mitään bileääniä, musiikkia, television pauhua tai muutakaan, vaan yksin asuva kaukomaalainen vain puhuu näennäisesti itsekseen.

Yhtenä yönä kävin puolenyön jäljestä pyytämässä että josko naapuri voisi ystävällisesti puhua ihan pikkuisen hiljempaa että saisin seinän takana nukuttua. Hiukan hän silloin hiljenikin, mutta ei tosiaankaan kokonaan. Olen jättänyt tässä viime kuukausien aikana myös kaksi lappua, joissa pyydän ystävällisesti pitämään mielessä sen, että välillämme oleva seinä on todella ohut ja että hänen äänensä kantautuu erittäin helposti seinän läpi.

Ei se ole naapurin vika, että äänieristyksen virkaa tuossa seinässä taitaa toimittaa pari maalikerrosta. Enkä kovinkaan ilkeästi viitsisi sanoa yöllisistä puheista, koska mielestäni asunnossaan pitää saada puhua silloin kun huvittaa. Ihan eri asia olisi, jos naapurin käytös olisi sellaista remuamista ja oikeasti häiritsevää. Mutta ottaa silti päähän ihan vimmatusti.

Riittävän monesti toistuessaan häiriö alkaa olla itseään ruokkiva ongelma. Kun käy nukkumaan peläten että joutuu taas kuuntelemaan mölötystä naapurista, herkistyy kuulemaan pienetkin äänet. Ja se pienikin ääni aiheuttaa saman tien epätoivon, siinä nousee äkisti sekä syke että käyrä otsaan. Ärtyneenä ei varmasti nukahda, uni jää kehnoksi ja koko seuraava päivä menee sumussa.

Osaan olla aika kenkku muutenkin, mutta metelin aiheuttama univaje tekee minusta murhanhimoisen hirviön.

3 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Hmmm... Laita muistiin: Älä vieraile lähiaikoina Hehkun luona...

No joo, ei kivaa ja just kun ei oikein tollasesta kehtais valittaakaan... Entä jos siirrätte olkkarin makkariin ja makkarin olkkariin? (vitsi mä oon viksu)

Ana kirjoitti...

Otan osaa. Itse olen kans kammottavan ärtyisä ja vaarallinen, jos en saa nukkua hiljaisuudessa. Tilanteesi on tosi hanurista!

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: no näinhän olimme jo itsekin pähkineet, että pitää tuota kokeilla. Ja surkeetahan tämä nyt on, kun vaihdoksen myötä on sisustus ihan viturallaan. Ei saa hyvää näin. Mutta kokeillaan nyt toistaiseksi, josko olo olisi positiivisempi hyvien yöunien jälkeen.

Ana: kiitos osanotosta. On hiukan epäreilua, että miestäni ei naapurin mölinä haittaa lainkaan. Kadehdin suuresti hänen unenlahjojaan!