23.11.2014

Lottovoitto


Elämä kulkee välillä merkillisesti. Toisinaan voi nähdä hyvinkin selvästi, kuinka pienet asiat voivat vaikuttaa koko kuvioon ja muuttaa kaiken suuntaa. Nyt näen kirkkaasti miten tapahtumahetkinään melko merkityksettömiltä tuntuneet asiat johtivat siihen, että minulle tehtiin työtarjous jota saan ihan vakavissani harkita.

Tarjous tehtiin pienessä pikkujouluhiprakassa, mutta se kuulemma uusitaan maanantaina selvin päin. Lisäksi tarjouksen tehnyt henkilö on jo muutaman vuoden ajalta tuttu, joten tiedän että hän oli tosissaan vaikka tilaisuus olikin epämuodollinen. Aiemmin käymämme keskustelut olivat ennen olleet irrallisia, mutta nyt näen että ne pohjustivat tätä hetkeä.

Jos tarttuisin tarjoukseen, työtehtäväni muuttuisivat aika radikaalisti mutta ihan kiinnostavaan suuntaan. Työmatka pitenisi ja työajat huononisivat, mutta palkka nousisi saman tien 500 eurolla kuussa. Organisaatio pienenisi nykyisestä ja vaikutusmahdollisuuksia olisi luultavasti enemmän kuin nyt. Perusasiat olisivat kunnossa, siitä minulla ei ole epäilystäkään. Ainoastaan jatkuvuus olisi hiukan epävarma, koen että nykyinen työni on tietyllä tapaa varmemmalla pohjalla.

Juuri nyt viihdyn nykyisessä työssäni, enkä pelkästään paremman palkan vuoksi aio vaihtaa hommia. Mutta on mahtavaa tietää, että minulla on vaihtoehto. Tarjottu paikka on kuulemma minulle avoin myöhemminkin, jos vaikka vuoden päästä tulisin toisiin aatoksiin.

Tässä taloustilanteessa, jossa kaikille ei riitä töitä, tunnen olevani jotenkin erityisen onnekas kun minulla on yht'äkkiä varaa valita. Saamani työtarjous tuntuu melkein lottovoitolta: minun ei tarvitse sitkitellä nykyisessä työpaikassani jos alkaa ahdistaa, vaan voin siirtyä muualle. Nykyinen työni ei siis ole pakko, vaan valinta. Siinä on ratkaiseva ero, uskon ma.

6 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Onpa aika mahtavaa! Muakin odottaa Kanarialla työpaikka jos se oikea lotttovoitto joskus osuis kohdalle ja pääsis muuttamaan takaisin.
No joo, sai meidän työpaikan porukka eilen lotossa 4 oikein eli 40 euroa. Siitä tulis jokaiselle euro ja risat, ei sillä vielä kehtaa laukkuja pakkailla...

Urpo Turpo kirjoitti...

Tuo on kyllä hyvä homma, jos on valinnanavaraa työpaikan suhteen.

Mustikkamaa kirjoitti...

Lucky you! Voitko mullekin jostain moisen vaihtoehdon katsastaa :).

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: ooh, lottovoittaja! Paree pitää voitto piilossa ettei pyri kateelliset jaoille... ;)

Urpo Turpo: erikoinen tilanne, ei voi muuta sanoa.

Mustikkamaa: harmi, ettei näitä tilaisuuksia tule eteen useammin tai muille jaeltavaksi... :/

mustikkamaa kirjoitti...

Mutta mä olen eurojackpot-voittaja! 6eur panostuksella tuli 8,40eur :D.

Hehkuvainen kirjoitti...

Onneksi olkoon!! :D