5.8.2014

Lomapuuhasteluja


Viikon loma hujahti ohi taas todella nopeasti. Vaan ehtiihän sitä paljon viikossakin, kun ottaa asiakseen tehdä. Maanantaina kävin kosmetologilla hakemassa ripsiin kestovärjäyksen. Saisihan sen tehtyä itsekin, vaan lopputulos on kyllä paljon parempi kun toinen tekee. En käytä yleensä silmämeikkiä ollenkaan, mutta toisinaan tulee laitettua kestoväriä. Ilme raikastui kivasti!

Maanantaina posti toi kutsun sterilisaatioon (viimeksi juttu meni vähän mönkään, toivottavasti toinen yritys onnistuu paremmin). Leikkaus on torstaina, siis jo ylihuomenna. Jännittää, mutta on mukavaa että leikkausaika tuli näinkin pian.

Oli tarkoitus varata aika lekurille ja tarkistaa että pitääkö syyliäni jäädyttää kolmannen kerran. Päätimme kuitenkin siirtää tapaamista, ettei oteta mitään riskejä leikkausta odotellessa. Jäädytyshommissa kun on sellainen mahdollisuus, että jäädytettyyn kohtaan iskeekin tulehdus, niin ei haluttu ottaa sitä riskiä (vaikka pieni onkin).

Tiistaina nautimme oikein porukalla puistokonsertista. Ystäviä nähtiin sovitusti ja yllättäen, mikä oli oikein mukavaa. Ukkonen uhkasi ulkoilua, mutta kulki sitten kuitenkin riittävän kaukaa ohitse.

Keskiviikkoaamuna siivousfirma tuli pesemään ikkunamme ja parvekelasimme. Kesälomani on aivan liian lyhyt siihen, että hinkkaisin itse ikkunoita! Sitä paitsi helle oli jo aamusta niin armoton, että hiki virtasi vaikka makasi paikallaan. Ikkunoista tuli hirmuisen hienot ja puhtaat (ja heti seuraavana päivänä lintu jätti peräpääterveiset parvekelasiin).

Keskiviikkona ehdin myös käydä hammaslääkärissä. Tehtiin oikein kunnollinen tarkistus, kun edellisestä oli jo aikaa. Ihanat hampaat, sanoi lääkäri, reikiä nolla! Kai sitä voisi käyttää lomansa muutoinkin kuin hammaslääkärissä, mutta jotenkin ei muka normiarkena ehdi varata aikaa. Lomalla tulee helpommin hoidettua tällaisetkin asiat.

Elokuvateatteri on hyvä paikka viilentyä helteellä. Keskiviikkona oli siis ohjelmassa Pahatar. Se oli yllättävän hyvä! Angelina Jolie ei ole ollut mikään suuri suosikkini, mutta nyt tykästyin kyllä kovasti.

Torstaina jatkettiin pään hoitoa, eli kävin mielenkiinnosta sellaisessa hiuspohjan mikrokamera-analyysissä. Eli näin lähilähilähikuvaa päänahastani ja hiuksistani, eikä näyttänyt kovinkaan hienolta. Tuli aika nopeasti selväksi, ettei shampooni ole riittävän pesevä, vaan hiukset ovat hukkumassa rasvaan. Ei ihme, että tukkaa on lähtenyt, jos tilanne on oikeasti ollut tuollainen... Iyh. No, nyt on kokeilussa pesevämpi shampoo, ehkä se tästä.

Perjantaina kävin sitten suuhygienistillä putsauttamssa hampaat. Hampaissa ei ollut moitittavaa, niin kuin lääkäri keskiviikkona totesi, mutta ikenet olivat ongelmalliset. Osaan ilmiselvästi harjata hampaani puhtaiksi, mutta ienraja on ilmeisen hankala paikka. Sen verran ikävää oli tuo puhdistus taas, että menin sitten suuhygienistin suosituksesta ostamaan sähköhammasharjan. Sillä kun surruttelee, niin pitäisi ikenienkin parantua. Josko ensi kerralla olisi suuhygienistilläkin enemmän positiivista sanottavaa.

Perjantaina tulikin sisko kylään viikonlopuksi. Aika sujui valokuvauksen parissa, kun teimme kuvauskävelyn Särkänniemeen ja harjoittelimme camera obscuran tekemistä. Lisäksi teimme kuvausretken vanhalle tulitikkutehtaalle. Sieltä tuli paljon kuvia, palataan niihin myöhemmin.

Hieno loma, ja lisää on tulossa myöhemmin.

Ei kommentteja: