18.8.2014

Hyvin menee mutta menköön


Kesälomani viimeinen pätkä alkoi. Vuokrasimme viikonlopuksi auton ja kävimme miehen vanhempia moikkaamassa maaseudun rauhassa. Uskaltauduin pitkästä aikaa rattiin ja ajokilometrejä tulikin nelisensataa. Automaattivaihteinen vuokra-auto oli helppo (melkein liian helppo!) peli ajella, mutta aika monta kertaa vasen jalka polki olematonta kytkintä ja oikea käsi hamusi turhaan vaihdekeppiä.

Mustikoita tai vadelmia ei löytynyt ollenkaan, mutta kantarelleja sen sijaan oli. Mieheen iski metsässä taas sienihulluus. Kohtauksen jälkiä siivoiltiin monta tuntia ja nyt on pakastin turboahdettu täyteen kantarellia. Hyttysiä oli onneksi todella vähän, joten metsässä sai keskittyä muuhun kuin huitomiseen.

Kun kerran auto oli alla, saimme tavaraa kuljetettua sinne ja takaisin; sinne tietotekniikkaa ja tänne lankoja miehen äidin kätköistä. En kehdannut ottaa kaikkia tarjottuja lankoja, tulihan sitä nytkin parin villapaidan verran. Vielä en tiedä mitä langoista syntyy, mutta eiköhän se ajallaan valkene.

Haavanhoito-ohjeiden vastaisesti kävin rantasaunassa (varoaika on kaksi viikkoa ja leikkauksesta oli lauantaina kulunut 9 päivää). Leikkaushaavat ovat parantuneet niin hyvin, etten voinut vastustaa pehmeästi lämmittävän puusaunan houkutusta. Uimisesta pidättäydyin kuitenkin kiltisti, enkä saunomistakaan harrastanut pitkän kaavan mukaan.

Keittiö on siivottu, astianpesukone on pyörinyt, yksi pyykki nostettu kaappiin ja toinen laitettu koneeseen, robotti-imuri hurisee lattioita kuntoon ja minulla on edessäni aikatauluttamatonta kotiloma-aikaa. Ei paha.

2 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Leppoisaa lomaa!

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kiitos, eiköhän se ole sopivan leppoinen :).