21.7.2014

Näkösuojaa


Meillä on pieni lasitettu parveke. Naapurilla on samanlainen. Erottavana seinänä on lasi, joka ei ole ihan kirkas, vaan hiukan samea ja siten jonkin verran peittävä. Vaan kyllähän siitä silti läpi näkyi, ja halusimme enemmän yksityisyyttä.

Jollain edellisellä asukkaalla oli kuulemma joku kangas teipattuna lasiin, ja tästä onkin muistona teipinjäljet. Teimme oman teippiviritelmämme, kun luulin keksineeni hienon idean; ostin palan vahakangasta ja kiinnitimme sen vahvalla kaksipuoleisella teipillä lasiin. Ei toiminut.

Näytti hyvältä yhden illan, seuraavana päivänä vahakangas oli pudonnut. Teippi pysyi lasissa (kiusallisen sitkeästi) vaan ei vahakankaassa. Uusi yritys: sama vahakangas mutta nyt ilmastointiteipin kanssa. Ei toiminut.

Parvekkeemme on melkoinen pätsi tällä helteellä. Vahakangas alkoi kääntyillä reunoistaan ja ilmastointiteipin liimasta tuli tervan kaltaista semijuoksevaa tahmaa. Not nice. Parvekkeen rakenteissa ei ole mitään koloja, tankoja tai nyppyjä, joihin saisi edes mitään lankavirityksiä laiteltua. Kaikki seinät ovat metallia ja lasia, eikä niihin porailu tuntunut kovinkaan houkuttelevalta idealta.

Vaan sitten tuli se Ahaa!-elämys. Ja nyt näyttää tältä:


Vinttikomerossamme on hyljättynä useita puisia sälekaihtimia, joiden alkuperä ja omistaja on tuntematon. Jos ne ovat joskus olleet tässä asunnossa, ne näyttävät väärän kokoisilta kaikkiin ikkunoihin. Olen melko varma ettei kukaan kaipaa niitä, joten otin riskin ja purin yhden palasiksi.

Otin kolme sälettä poikkipuiksi ja liimasin niihin (hyvä Eri Keeper!) muita säleitä pystypuiksi. Rakennelma on hutera, ja pelkään liiman sulavan parvekkeellamme, joka kuumuudeltaan vastaa luultavasti vähintään Helvetin esikartanoita. Mutta on tuo nyt vielä pystyssä pysynyt, joten ehkä se kestää jatkossakin.

Näyttää paljon paremmalta kuin se vahakangas. Ainoa miinuspuoli on se, että sälekaihtimissa ei riittänyt pituus/leveys, eli tämä näkösuojamme ei ole kovinkaan korkea (140 cm). Mutta nyt joutuu kyllä jo hiukan yrittämään jos haluaa naapuri(a) tiirailla.

Hyvä hyvä, tähän olen tyytyväinen. Nyt pitää enää keksiä kuinka saan ne hiivatin teipinpalat irti lasista...

PS. Orvokit ovat ystäväni kasvattamia ja ne ovat meillä vain hoidossa. Saamme nauttia niiden kauneudesta vielä muutaman päivän.

6 kommenttia:

Menninkäinen kirjoitti...

Just kun meinasin orvokkeja kehua... No olkoon, kehun siis vain kivaa näkösuojaa! Eikä sen varmaan tartte ylös asti ollakaan, toi jo suojaa ihan kivasti!

Anonyymi kirjoitti...

kokeile kynsilakanpoistoainetta (asetoonia) pumpulitukossa (-puikossa) niihin liimatahroihin

Anneli kirjoitti...

Hieno idea ja kaunis lopputulos. Täyttää tehtävänsä täydellisesti.
kauniita on kukkasikin.

ps. kyllä niitä mustikoita saa etsiä eri tavalla kuin aikaisempina kesinä !

Hehkuvainen kirjoitti...

Menninkäinen: saa muakin kehua, mää pidin orvokit hengissä! Eilen hoidokit lähtivätkin takaisin kasvattajalleen.

Anonyymi: no sitä pitää kyllä kokeilla heti kun hiukan viilenee.

Anneli: olen kyllä tyytyväinen tuohon näkösuojaan, varsinkin kun se on edelleen ehjä ja pystyssä :).

Anonyymi kirjoitti...

Ihmesienellä! T. K

Hehkuvainen kirjoitti...

Aika ihme sieni saisi olla että tuosta liimasta selviäisi... vaan eihän sitä tiedä, ellei kokeile!