16.7.2014

Haloo? Haloo!


Tekniikka on viime päivinä heittäytynyt hankalaksi eli tehnyt niin sanotusti tenät. Luulen, että kyseessä on jonkinlainen salaliitto minua vastaan, mutta en vielä ole keksinyt kuka on sen takana. (Kaikki!) Olen saanut ratkaistua tekniikkaongelmia vaihtelevalla menestyksellä. Jotkut ongelmat ratkeavat itsestään, jotkut pienen painin jälkeen ja jotkut jättävät miettimään sitä, kuinka merkillisessä maailmassa elämme.

Toistaiseksi jännin oli eilen se, kun soitin itselleni mutta en ollut paikalla, joten lopetin puhelun ja vastasin siihen sitten myöhemmin vain todetakseni etten ole enää soittavassa päässä.

Työpaikan nettiyhteys oli poikki ja yritin soittaa lankapuhelimellani nettiyhtiömme vikailmoitusnumeroon. En kuitenkaan kuullut luurista edes valintaääntä, joten mieleeni hiipi ikävä epäilys siitä että puhelinverkkommekin on nurin. Epäilys vahvistui, kun omalla kännykälläni pääsin sentään kuuntelemaan nettioperaattorimme puhelinpalvelun jonotusmusiikkia.

Halusin varmistaa lankapuhelimeni tilanteen joten soitin kokeeksi omaan kännykkänumerooni. Luurista ei kuulunut mitään eikä pöydällä oleva matkapuhelimeni reagoinut. Laskin luurin vakuuttuneena siitä, että lankalinja on poikki. Muutaman sekunnin kuluttua kännykkäni soi ja mitään ajattelematta vastasin siihen.

Sekunnin murto-osa voi tuntua yllättävän pitkältä, kun odottaa vastausta ja tajuaa sitten ettei sitä ole tulossa koska on juuri itse toisessa päässä lyönyt luurin kiinni. En ymmärrä. Ilmeisesti aika tekee työpisteeni kohdalla jonkin merkillisen mutkan (usein aika tuntuu hidastuvan esimerkiksi perjantai-iltapäivisin, joten ilmiö on ollut tietyllä tapaa havaittavissa aiemminkin). Todellisuus vääristyy ja tuntemamme luonnonlait venyvät työpöytäni ääressä.

Spooky!

7 kommenttia:

HootHoot kirjoitti...

Okei, tuo ON mielenkiintoista. Miten ihmeessä voi soittaa itselleen? :D
Erittäin hämäävää.
Muistan joskus penskana ihmetelleeni kun kaksi ihmistä lankapuhelimella oli soittamassa toisilleen ja puhelu vain yhtäkkiä yhdistyi suoraan :D

Menninkäinen kirjoitti...

Aikas outoa on tosiaan... Taisi olla tuo verkkohässäkkä yleisempääkin Treen suunnalla, koska ystävämme O valitteli samaa...

Mietimme muuten pikkuveljen kanssa pieninä, että sen täytyy olla niin, että jos soittaa puhelimesta sen puhelimen numeroon, puhelin räjähtää. A sitten yksi päivä vahingossa kokeili tätä ja.... EI MITÄÄN! tyhmää....

Urpo Turpo kirjoitti...

Ilmeisesti lankapuhelimessa oli ihan liian pitkät piuhat. :)

Korppisusi kirjoitti...

Tästä sai kyllä päivän naurut, kiitos siitä :D :D

Hehkuvainen kirjoitti...

:D

Kiitos kommenteista! Liian pitkät piuhat on mielestäni varsin looginen selitys. Kännykästä kännykkään on nopeampaa soittaa kun ei ole piuhoja ollenkaan.

Se on kyllä tylsää ettei puhelin räjähdä jos soittaa omaan numeroonsa. Jos räjähtäisi, olisi siinä källin paikka. (Jos ei räjähtäisi liian vakavasti vaan sillai niinkuin hassuissa elokuvissa sikari räjähtää polttajan naamalle.)

Mustikkamaa kirjoitti...

Mun puhelinvastaaja (kännykän) soitti joskus vuosia sitten mun kaverille ja sain ilmoituksen että vastaajassanne on viesti. Kaveri siellä huhuili "haloo? haloo?" Myöhemmin tosiaan selvis että mä olin soittanut sille tietämättäni, tai siis se vastaaja.

:D

Hehkuvainen kirjoitti...

Maailman omituisin vastaajaviesti :D. Se sun vastaaja oli yksinäinen ja halusi jutella jonkun kanssa...? :P