31.5.2014

Tottumiskysymys


Edellisessä asunnossamme meillä oli vessassa melko kirkas valaistus. Eihän se omaan silmään kirkkaalta tuntunut, kun siihen oli tottunut, mutta sisko sanoi aina kylässä käydessään että valo oli aika armoton.

Uudessa kylppärissämme on sellainen hyvin tyypillinen valaistus eli kelmeä lamppu peilikaapin yläosassa. Vessa tuntui aluksi aivan järkyttävän pimeältä. Se oli kuin hylätyn linja-autoaseman vessa jossain Aki Kaurismäen elokuvassa. Mutta nyt siihen on tottunut. Vessa ei edelleenkään ole valoisa, mutta nyt se ei tunnu enää pimeältä.

Olen aina pitänyt järkevänä vessanpönttöä, jossa on iso ja pieni huuhtelu erikseen. Nyt meillä on sellainen. Ja nyt huomaan että pieni huuhtelu jättää käytännössä joka kerta paperin killumaan pinnalle. Jos siis haluaa päästä vessapaperistakin eroon, on käytettävä isoa huuhtelua pienellekin hädälle.

Keittiössä on yksi jippo: jos astianpesukone on päällä, vedenkeitintä ei voi laittaa päälle. Tai voi, mutta sulake napsahtaa. Jos välttämättä tarvitsee vedenkeitintä silloin kun tiskikone on käynnissä, on vesi keitettävä esimerkiksi eteisessä. Nyt tämänkin muistaa jo.

2 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Paina sitä huuhtelunappia pitempään. Pelkkä nappaisu ei riitä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Mutta sitten menee vähän idea siitä pienestä huuhtelusta... :/ Eikä näköjään toimi aina pitkään painaminenkaan. Onkohan pönttömme jotenkin osittain tukossa?