17.11.2013

Nähty ja koettu


Ihana ystäväni vei minut katsomaan Tampereen Teatterin ohjelmistossa olevaa trilleriä Kylmä murha. Näytelmän on kirjoittanut Edward Taylor, jonka kynästä on myös radiokuunnelma Knalli ja sateenvarjo. Tuttuun tapaan tarinassa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista kummaa, ja kuivakka brittihuumori iskee aina.

Teatterissa on mukava käydä, varsinkin kun on hyvää seuraa ja erinomaista katsottavaa. Kylmä murha oli oikeasti aika jännittävä, esityksessä oli sopivasti huumoria ja teatterin taikaa. Enpä muista muita esityksiä, joissa yleisö olisi hypähtänyt penkeissä ja huudahtanut ääneen säikähdyksestä. En tahdo spoilata, joten en kerro juonesta enempää (tai oikeastaan mitään), mutta suosittelen esitystä lämpimästi kaikille.

Sain töistä ilmaisen lipun käsityömessuille, joten kävin siellä piipahtamassa. (En olisi mennyt jos en olisi lippua saanut, 14 euroa on minusta hiukan liian kova pääsymaksu.) Suomen Kädentaidot on tapahtuma, joka tuntuu laajentuvan vuosi vuodelta. Tällä kertaa käytössä oli myös upouusi E-halli, joten käsityöt, askartelu ja kotimainen design olivat laajasti esillä peräti kolmessa hallissa. D-hallin kivi- ja korumessut jätin suosiolla välistä, vaikka samalla lipulla olisi päässyt sinnekin.

Yhden yrittäjän kanssa tuli juteltua siitä, että messut olivat tänä vuonna ehkä jo liian isot. Minulla meni kolmen hallin läpijuoksuun kaksi tuntia, eikä siinä paljoa pysähdelty. On tietysti hienoa että tarjontaa on runsaasti, mutta ei sekään mielestäni palvele ketään että vain vannoutuneimmat fanit jaksavat kiertää koko alueen ajatuksen (ja rahojensa) kanssa. Ihmiset pökertyvät jo A-halliin, eikä kukaan enää jaksa C-hallin perukoille.

Itse olin täsmäostoksilla, eli tiesin mitä hain ja onnekseni löysin: ostin puikkomitan ja Kalevantulen soijavahatuikkuja. Molempia on harkittu ja haluttu pitkään, joten olen omaan messukäyntiini tyytyväinen.

Messuilla ohimennen kuultua: "Tää on niin ihana että kädet tärisee!"

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Tuo teatteriesitys kuulostikin todella mielenkiintoiselta. Harmi vain, että Tampereelle pitäisi lähteä ihan vain teatterin vuoksi ja silloin näytökselle tulee hintaa, kun jää vielä hotelliin. Mutta teatteri on yleensäkin mukavaa.

Anneli kirjoitti...

Minä olen niin ajasta jäljessä, etten ole koskaan käsityömesuilla käynyt. Kummasti noita töitä syntyy ilman messujakin :)
Mukavaa viikkoa ♥

Hehkuvainen kirjoitti...

Sari: hyödynnän aivan liian harvoin sitä seikkaa, että asun Tampereella ja tarjolla on runsain mitoin teatteriesityksiä. Mutta osaan arvostaa sitä silti :).

Anneli: voisit mennä messuille esittelijäksi/myyjäksi, niin paljon sinulla on valmiita töitä :P.