23.9.2013

S**tanan hetero!


Hetero Pride -kulkueen järjestäjä Jani Salomaa on huolissaan perinteisen heteromiehen aseman heikkenemisestä. Siitä olen hänen kanssaan samaa mieltä, että miehisen miehen osakkeet ovat viime aikoina olleet huolestuttavasti laskussa. Eikä se nyt niin kaukaa haettu ajatus ole, että heteromies on kohta sukupuuton partaalla.

Jani Salomaan haastattelu on vitsikästä luettavaa, sillä hänen perustelunsa ovat täysin poskettomia ja jälleen kerran tuntuu siltä että äänitorvena on pelkkä torvi jota tuuli soittelee. (Pyydän anteeksi, Salomaa, saatat olla ihan fiksukin kaveri, mutta haastattelussa et ehkä antanut itsestäsi parasta mahdollista kuvaa.)

Miehisiä miehiä on aina vain vähemmän. Tämä on fakta.

Testosteroni tekee miehistä miehiä. Useat muut asiat ja ominaisuudet määrittävät miehen laatua eliönä ja ihmisenä, mutta ilman testosteronia ei ole miehiä. Helsingin Sanomien artikkeli aiheesta on karua luettavaa. Tutkimuksen mukaan 70-luvulla syntyneillä miehillä oli kolmikymppisinä yhtä vähän testosteronia kuin 20-luvulla syntyneillä seitsemänkymppisinä. Isoisämme olivat sonneja hautaan asti, tulevaisuuden "miehet" eivät ehkä pysty parhaassa iässäkään tuottamaan jälkeläisiä.

Minä uskon että testosteronin määrällä ei ole vaikutusta ainoastaan siihen miten laadukasta spermaa miehet tuottavat, vaan myös siihen miten miehet ovat miehiä. Ei ole mikään ihme, että joidenkin mielestä aitoja miehiä ei ole enää olemassa, vaan maailmaa valloittavat kaikenlaiset metroseksuaalit, homot, transut ja muut keijukaiset. Minä uskon että juuri näin on todellakin käymässä. Meillä tulee tulevaisuudessa olemaan entistä enemmän androgyynejä miehiä, jotka esittelevät muotinäytöksissä naisten vaatteita. Tulemme näkemään paljon nykyistä enemmän sukupuolirajojen hämärtymistä ja muuntumista nimenomaan naismaiseen suuntaan.

Onko tämä huono asia? Ei ehkä sinällään. Minulla ei ole mitään ihmisten ja heidän seksuaalisuutensa monimuotoisuutta vastaan. Toivon todella oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa, onnea ja rauhaa kaikille sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Mutta minua huolestuttaa se, että tulevaisuudessa lisääntyminen tulee olemaan ihmisille todellinen ongelma. Se on tietysti maapallon pelastus, mutta ihmiskuntaa se tulee köyhdyttämään valtavasti.

Lisäksi minun käy hiukan sääliksi miehistä miestä tässä murroksessa. Ei ole helppoa hänellä. Testosteroni ei ole muodikasta. Miehisen miehen luolaan vetävä luonne joutuu koville, kun pitäisi osata olla hiukan homompi. Entisaikojen normimies on nyt katoavaa kansanperinnettä, jota pidetään pahimmassa tapauksessa liian karkeana, jurona, aggressiivisena ja jälkeenjääneenä tähän maailmaan. Joskus ilmapiiri on sellainen, että testosteronia uhkuva mies ei ole tarpeeksi sivistynyt vaan joutuu pyytämään suorastaan anteeksi sitä, että tykkää perinteisistä perhearvoista. Ymmärrän Jani Salomaata, vaikka en ole kaikesta samaa mieltä hänen kanssaan enkä ehkä näe elämää yhtä mustavalkoisena kuin hän.

Se on myönnettävä, että korkeat testosteronipitoisuudet eivät aina ole hyvä asia. Tuleekohan maailmasta hiukan rauhallisempi paikka, kun testosteronimäärät pienenevät? Toivottavasti, en pistäisi ollenkaan pahakseni. Tosin lähitulevaisuudessa on odotettavissa yhä enemmän yhteenottoja nimenomaan hetero-homo-sektorilla. Pelkään, ettemme ole vielä lähelläkään suvaitsevaisuuden auvoa, sillä tällä hetkellä kummankaan ryhmän ääripäät eivät aidosti suvaitse toisiaan. Menee vielä pitkään siihen, että nykyenemmistö on vähemmistö ja toisin päin, mutta niin voi joskus käydä.

Ja heteroiden on ihan turhaa syyttää siitä homoja. "Tosimiesten" on ihan turha tulla pullistelemaan ja nuijimaan homppeleita maan rakoon. Nykyajan poikalapset eivät ole syypäitä siihen että heidän testosteronimääränsä ovat pelottavan alhaiset. Ei ole heidän vikansa, että maailma on muuttunut ja miehet siinä sivussa. Ketä tai mitä voimme syyttää?

Helsingin Sanomien artikkelissa on lueteltu paljon mahdollisia syyllisiä. Kemikaalit ovat epäiltyjen listalla kärkipäässä. Sonni-isoisät ovat luoneet kemikaaleja, jotka kastroivat heidän jälkeläisensä. E-pillereitä käyttävät naiset pissivät hormonit veteen ja uroskalat muuttuvat naaraiksi. Teflonpannujen ja Gore-Tex -kankaiden kemikaalit saattavat tehdä poikalapsesi kiveksille haittaa. Luomulapsen kasvattaminen on Suomessakin vaikeaa, sillä Afrikasta tulee tuulten mukana edelleen DDT:tä ja sen vaikutukset yltävät kuudenteen sukupolveen.

Voitte syyttää suoraviivaisesta ja oikovasta ajattelusta, mutta näin se minun mielestäni menee: kemikaalit ja muut ympäristöasiat pienentävät miesten testosteronitasoja, mistä seuraa sekä hedelmällisyyden heikkenemistä että miehisten ominaisuuksien hiipumista. Ihmiskunnan naismaistumisesta seuraa enenevässä määrin homoseksuaalisuutta, transsukupuolisuutta ja androgyynisyyttä, joka näkyy paitsi ihmisten fysiologiassa myös kulttuurin ja yhteiskuntamme kehityksessä. Karvainen metsämies jää naisten ja metroseksuaalien jalkoihin, mutta pistää omalla karkealla tavallaan vastaan niin kauan kuin pystyy ja kehtaa.

Minun ponttini taitaa olla lähinnä se, että on ihan typerää keskittyä siihen mitä sukupuolta kukin on tai ketä haluaa panna, kun meillä on oikeita ongelmia. Ollaan ystäviä jookos, niin kuin ananas ja kookos, ja koitetaan taistella yhdessä kaikenlaisia (sekä fyysisen kehon että mielen) myrkytyksiä vastaan. Suojellaan luontoa ja itsejämme, pidetään huolta kaverista. Oli se sitten homo tai hetero.

5 kommenttia:

Yamaba kirjoitti...

Joo, samaa mieltä lopun pointistasi.

Tr kirjoitti...

Yksi syy voi olla se, että voiman sijaan nykyään kovempaa huutoa pariutumismarkkinoilla on esimerkiksi stessinsietokyky, joka liitetään estrogeeniin. Ihmisten elinolot ovat muuttuneet, joten ihminen lajina seuraa perässä. En vetäisi ainakaan suoraa syy yhteyttä sperman laadun heikkenemisen ja näiden hormoonien välille.

Toisaalta ihmisten väheneminen pallolta ei välttämättä ole ollenkaan huono juttu...

Hehkuvainen kirjoitti...

Yamaba: hauskaa että jätit viestin pitkästä aikaa! Toivottavasti syksysi on ollut mukava ja rauhanomaisesti sukupuolineutraali ;).

Tr: pariutumismarkkinat ovat muuttuneet kovasti. En sano että huonompaan tai parempaan, mutta muuttuneet ovat. Iso murrosvaihe nähtiin siinä, kun naiset lähtivät töihin kodin ulkopuolelle, vähintään yhtä iso juttu on tämä että harva tekee koko työuraansa enää yhdessä ja samassa paikassa. Stressiä on ihmisellä ollut aina, sen uskon, mutta stressin luonne on muuttunut.

Ihmisen perimä ja hormonitoiminta ei kovin äkisti muutu, me olemme fyysisesti hyvinkin samankaltaisia kuin varhaiset esi-isämme. Kulttuurin muutokset voivat olla nopeampia, ja minusta on usein aika vaikea sanoa että kumpi tuli ensin (muna vai kana). Elinympäristömme muokkaa meitä ja me muokkaamme elinympäristöämme.

Minä uskon että testosteronin määrän väheneminen on yksi iso syy sperman laadun heikkenemiseen. Mutta syitä on monia muitakin. Lisäksi tuon linkittämäni artikkelin mukaan tutkimukset sperman laadun heikkenemisestä ovat vähintäänkin ristiriitaisia, joten voihan olla ettei tilanne edes ole niin paha kuin kuvittelin.

Ihmisten väheneminen ei ole huono juttu pallon kannalta, mutta tykkään kyllä ihmisestä eliönä sillä tapaa että haluaisin nähdä sen selviävän enkä tuhoavan itseään :/.

Tr kirjoitti...

Oli ehkä virheellistä puhua stressistä niin ylimalkaisesti. Kyse on tosiaan erilaisesta stressistä, kuin aikaisemmin ja juuri sen tyyppisestä stressistä selviytymistä on jollain rottakokeilla todettu estrogeenin parantavan.

En usko tämän nykyisen "trendin" varsinaisesti tuhoavan ihmislajia, vaikka saattaakin vähentää sitä radikaalisti. Kuitenkin tietylle variaatiolle lajin sisällä on aina kysyntää luonnonvalinnassa. Sanoisin, että itse lajin selviytymisen kannalta olisi jopa erittäin hyvä asia, että meitä olisi jatkossa vähemmän (ei kulutettaisi niin paljon meille elintärkeitä resursseja).

Ehkä tämä on luonnon tapa säännellä ylikasvanutta ihmispopulaatiota.

Hehkuvainen kirjoitti...

Ihminen on sen verran itsetuhoinen otus, että tavalla tai toisella radikaalia väkimäärän vähentymistä tulee tapahtumaan - ennemmin tai myöhemmin. Toisaalta ihminen on myös hirvittävän sitkeä ja sopeutumiskykyinen! Olemme jälleen kerran jännän äärellä :P.