14.8.2013

Farkkuliivi


Ei tullut pukua, tuli liivi. Mieheltä ratkesi (taas) farkut persuksista, joten minä hyödynsin pitkät lahkeet ja tein niistä itselleni liivin.


Etuosassa näkyy selkeästi kankaan eri värisävyt, takaosassa väritys on hiukan tasaisempi. Pidän siitä että näissä farkuissa oli edessä vaakaraitaiset värjäykset, jotka sain napattua etukappaleiden yläosaan. Ja selkämyksessä kulkee hennompia väriviiruja, pientä elävyyttä pinnassa.


Sekä valkoiset tikkaukset että kaikki muut ompelut olen tehnyt käsin, tätä ei siis ole laitettu koneella kasaan. Kirkkaansininen vuorikangas on puuvillaa. Päätin pistää liiviin nepparit, mutta meni lopulta ihan arpomiseksi että montako niitä tulisi. Kiinnitin ensin yhden ja luulin olevani siihen tyytyväinen mutta sitten oli pakko iskeä tuo toinenkin.


Neppareiden kiinnitys onnistui yllättävän hyvin. Valmiin tarvikepakkauksen lisäksi tarvittiin vain vasara ja hakkaamista kestävä alusta (paksu puinen leikkuulauta). Jännä nähdä miten nuo kestävät käytössä, ei ole näistä kokemusta.

8 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Kiva liivi! Kaikenlaista kangaspalaa olisi, kun vaan osaisi tehdä.

Sari kirjoitti...

Hieno liivi ja suuri hatunnosto käsin ompelulle! En ikinä itse viitsisi....koneella vaan äkkiä. Nuo nepit ovat ainakin minulla käytössä pysyneet hyvin.

Anneli kirjoitti...

Voi miten kaunis. Todella UPEA ja nuo värisävyt ovat juuri "se jokin" !!!

Mustikkamaa kirjoitti...

Ootpas taas ollut kätevä käsistäs ja näytätkin vielä hyvältä :)! Pointsit!

Miisa kirjoitti...

Onks sulla joku kaava valmiina mitä oot käyttäny? Täälläkin ois iso kasa A:n ratkenneita farkkuja mistä vois oikeesti tehä kivan farkkutakin :D

Hanni kirjoitti...

No ihan huippu! Kylläpä teet siistiä työtä, taitava :) Ja nuo painonapit kestää hyvin käytössä, jos ne on kiinnitetty napakasti. Kokemusta mm lasten vaatteista, joita aikanaan ompelin ja naputtelin niihin myös painonappeja usein.

Nan kirjoitti...

Tosi kivan näköinen liivi :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos kivoista kommenteista ^_^.

Yritin paukuttaa nepparit tiukasti kiinni, etteivät pääse yhtään hölskymään. Aika näyttää kuinka onnistuin.

Unohdin kirjoittaa että kaava on Suuresta Käsityölehdestä, numerosta 1/2007. Jouduin tosin muokkaamaan kaavaa jonkin verran (niin kuin aina).