15.7.2013

Puukko vai tuppi?


Helppo se on meikäläisen hymyillä, kun ostin lauantaina mm. Vaasan ja Seinäjoen. Ja vielä jäi rahaa 590 miljoonaa! Minusta tuli Pohjanmaan valtias ihan rehdillä pelillä, vaikka puukkohippasille koitettiin välillä houkutella.


Vastustajani olivat aika häjyjä, ja välillä he saivatkin vallesmannin kimppuunsa. Olivat sellaisia kälttäreitä että istuivat vankilassakin tovin. Jouduin minäkin kerran saunan taakse ja menetin siinä hötäkässä yhden pitäjän, mutta siitä ei puhuta.


Pohjanmaan valtias osoittautui oikein toimivaksi peliksi. Nyt oteltiin neljällä hengellä, mutta peli soveltuu ohjeiden mukaan myös kaksin pelattavaksi ja neljän tai kuuden hengen joukkuepeliksi. Pelin tavoitteena on ottaa Pohjanmaa haltuun ostamalla ja valtaamalla pitäjiä ja kaupunkeja. Alueiden hankkimiseen tarvitaan rahaa ja sitä saa suorittamalla tehtäviä. Pelaaja voi valita joko rehtejä tehtäviä tai häjyjä tehtäviä. Häjyissä tehtävissä riskit ovat suuremmat kuin rehdisti pelaavalla, mutta myös palkkiot onnistumisesta ovat isompia.

Toisen maille kulkiessaan voi joutua puukkohippasille eikä koskaan voi etukäteen arvata tuleeko matkan varrella vastaan kateellinen naapuri lanansa kanssa (se kohtaaminen päättyy sairaalareissuun) vai Humpuuki-Hemppa (hyvä tyyppi joka ostaa sinulta vaikkapa tunkion isolla rahalla). Pelin voittaa se jolla on eniten alueita ja suoritettuja tehtäviä.

Pidän tällaisista peleistä, joissa tuurilla on kohtalaisen iso osuus pelin kulussa. Taktiikkaa voi ja kannattaa hioa, on silläkin merkitystä (joukkuepelissä varmasti vielä tavan nelinpeliä enemmän). Peliarvosteluissa sääntöjä on kuulemma haukuttu sekaviksi ja hankaliksi, mutta kyllä ne meidän porukalla aika helposti selvisivät. Välillä pelattiin hiukan väärin, mutta eipä siitä mitään haittaa ollut (helppo sanoa kun voitin).

Pelissä on mahdollisuuksia muunteluun eli en usko sen kovinkaan nopeasti käyvän liian tutuksi tai tylsäksi. Ohjeet, tehtävät ja hahmot ovat humoristisia ja pelilauta värikäs. Yhden pelin perusteella sanoisin että tämä sopii mainiosti sekä kiltiksi perhepeliksi että vähän riehakkaammaksi illanistujaispeliksi. Suosittelen lämpimästi kaikille lautapelien ystäville.

5 kommenttia:

HootHoot kirjoitti...

Hauska tapa kertoa pelistä :) Herätti kyllä kiinnostuksen.

Anneli kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää mielenkiintoiselta. Mukavia pelipäiviä :)

Sari kirjoitti...

Kuulostaa mukavalta peliltä. Pohjalaisverta omaavana pitäisi varmasti hankkia myös omaan kotiin...

Korppisusi kirjoitti...

Oli tosi hauskaa, kiitos peleistä!

Hehkuvainen kirjoitti...

Reippaasti vaan pelaamaan jos vähääkään kiinnostaa, on kyllä kokeilemisen arvoinen peli.

Korppisusi: kiitos itsellesi "alkuperäisasukasoppaana" olosta ;D.