4.5.2013

Pikkuruinen ekoteko


Rakastan pikkuvinkkejä, jotka auttavat säästämään aikaa, vaivaa, luonnonvaroja, rahoja ja hermoja. Madam B.C. muistutti minua juuri sellaisesta vinkistä, josta olin kyllä kuullut aiemminkin (mutta johon en jostain syystä ollut silloin tarttunut?!?): tiskiainepulloon kannattaa laittaa suihkesuutin.

Minua on aina ärsyttänyt käsitiskiainepurkin suuhun kerääntyvä köhnä. Samoin on harmittanut se, että tiskiainetta tulee normikorkista lurautettua aina vähän turhan runsaalla kädellä. Vaan eipä kuulkaa ärsytä tai harmita enää! Nappasin toisesta pullosta suihkepään tavalliseen Fairy-pulloon ja hyvin pelittää. Laimensin pesuainetta ihan pikkuisen vedellä jotta se kulkisi putkessa paremmin (ja riittäisi pidempään).

Suihke on nopea ja kätevä. Suutin pysyy paljon siistimpänä kuin tavallinen korkki. Laimeampi pesuneste riittää aivan hyvin siihen käsin- ja esipesuun mitä meillä tehdään. Yksinkertaisen nerokasta!

3 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi että... nyt sinulla kyllä välähti.
Minuakin ärsyttää se töhnä, siinä pullon suulla.

Mukavaa sunnuntaipäivää.
Terkkuja mökiltä, tulin juuri tuolta rannasta saatiin laituri paikoilleen :)

Mustikkamaa kirjoitti...

Mulla on samanlainen systeemi käytössä yleispesuaineen kanssa, mutten oo ikinä tullu ajatelleeks, että sitä vois soveltaa myös tiskiaineen kanssa. Kiitos vinkistä :). Toimiskohan toi ihan niin, että laimentais "enemmänkin" ja sitten vaan tiskais suihkuttamalla suoraan tiskattavaan juttuun? (Vai oliks se ihan tarkoituskin...)

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: terveisiä takaisin, täällä Tampereella tuulee ja tihkuttaa eikä ole ollenkaan kesäistä tai laiturioloa muutenkaan :D.

Mustikkamaa: mää teen niin, että pistän pari suihkausta vaikkapa kattilaan jota olen tiskaamassa, lasken hiukan vettä päälle ja kuuraan. Eli kyllä tarkoitus on suihkauttaa sitä pesuainetta suoraan pestävään astiaan (mutta ei pestä pelkästään sillä vaan vettä pitää lisätä). Tai siis näin ainakin meillä kun käytössä on astianpesukone. Kukin tehköön tyylillään ja omaan tiskiinsä sopivasti :).