24.5.2013

Kerta se on ensimmäinenkin


Ette kyllä arvaa mitä. Siispä kerron: meillä kävi tänään kaksi siivoojaa pesemässä meidän ikkunamme.

Mahtavaa! Kyllä ikkunanpesu sujuu meiltäkin, eikä se sitten niin vastenmielistä ole kun pääsee hommassa alkuun, mutta päätimme että nytpä kokeilemme jotain muuta. Tuntuu omituiselta. Jostain syystä tuntuu oudolta päästää joku omaan kotiin siivoamaan.

Mitään koko kämpän siivousta en olisi uskaltanutkaan ottaa, mutta ikkunat ovat sellainen sopivan rajattu ja ei niin henkilökohtainen kohde. Kaksi (positiivisessa mielessä) hiljaista ja huomaamatonta naista saapui täsmälleen sovittuna aikana, teki työnsä ripeästi ja poistui. Jäljelle jäi vain puhtaat ikkunat.

Lasku tulee sitten perässä. Tampereella on siivousfirmoissa varaa valita, mutta en mitenkään erityisesti kilpailuttanut tai vertaillut tekijöitä. Otin entten-tentten -menetelmällä yhden ja kysyin tarjousta. Hinta ei vaikuttanut pahalta joten siihen päädyttiin. Ikkunoiden pesut hoidetaan tuntihinnalla ja minimiveloitus on kaksi tuntia. Meidän ikkunoista selvisivät tunnissa, mutta hinta on silti mielestäni siedettävä.

En oikeastaan ajattele ollenkaan sitä kuinka itse pesemällä olisin voinut säästää nämäkin rahat. Minusta tärkeämpää ja hienompaa on se, että koska olemme molemmat kokopäivätöissä, meillä on varaa työllistää kaksi muuta ihmistä edes hetkeksi.

Kun tästä alkushokista nyt selviää ja asiaa vähän maistelee, niin ehkä otamme joskus uusiksi.

4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Hienoa !
Nyt voit nauttia kirkkaasta maisemasta, etkä itse väsynyt tuohon hommaan.
Pitäähän toisia työllistää !

Mukavaa viikonloppua ♥

Hehkuvainen kirjoitti...

Kyllä on ihanaa kun ikkunat ovat puhtaat. :) Oikein hyvää sunnuntaita sinulle!

Mustikkamaa kirjoitti...

Hei tää onkin hyvä idea... En oo vuosiin jaksanut pahemmin ikkunoita pestä, kyllä se valo vielä sisään paistaa, mutta... :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Kyllähän meilläkin vielä läpi näkyi, eikä kaupungissa ikkunat kovin pitkään puhtaina pysykään... vaan on se kyllä kiva kun on kirkkaat ikkunat edes hetken!