18.4.2013

Pikkujuttuja


Otin huomisen vapaaksi, aion viettää palkattoman vapaapäivän. Ommoo lommoo. On sellainen olo että minun pitäisi jotenkin selittää ja perustella se. Että pitäisi muka olla joku muu (jotenkin parempi) syy kuin se, että haluaa huilata. Eikö ole vähän vinksahtanutta ja pikkuisen surullista?

***

Löysin pääsiäisenä Radio Nostalgian. Se soittaa minulle sopivaa musiikkia (tai kuten yksi ystävä sanoi: musiikkia jota hänen isänsä kuuntelee). Ja soittolista on neljää biisiä pidempi.

***

Yrtit kasvavat hurjaa vauhtia. Timjami, ruohosipuli, basilika ja sitruunamelissa kurkottelevat kilpaa kohti aurinkoa. Eteläikkunalla vihertää ja multaa on ollut kynsien alla sopivasti. Pienet taimet luottavat siihen että kesä tulee, vaikka sitten hitaasti.

***

Vein polkupyöräni ensi- ja keväthuoltoon ja saan noutaa sen huomenna. En muista koskaan huollattaneeni pyörääni liikkeessä. Ehkäpä aloitan työmatkapyöräilyn jo ensi viikolla, sillä pyörätiet ovat jo kivasti hiekasta vapaat.

***

Olen ihastunut Clipperin hedelmä- ja yrttihaudukkeisiin (meillä sanotaan teeksi vaikkei se sitä varsinaisesti olekaan). Juuri nyt ulkona on kylmää ja märkää, joten lämmin juoma tuntuu erityisen hyvältä. Sateenvarjoni on rikki, mutta tuolla tuulella se olisi aika hyödytön ehjänäkin.

***

Käsityöt vievät taas mennessään. Olen saanut parin ystävän kanssa alulle mukavan tavan kokoontua suunnilleen kerran kuussa käsitöiden merkeissä. Tämä idea on elänyt jo pidempään kuin työpaikan pullaperjantai (se juttu kesti noin kaksi kuukautta) ja toivon projektillemme pitkää ikää.

***

Ostin Ecoverin pyykinpesuainetta. Se saa pyykin haisemaan aivan liikaa hipiltä, en ole ollenkaan varma voinko käyttää sitä. Pahus.

8 kommenttia:

Urpo Turpo kirjoitti...

Ihan vain uteliasuudesta: miltä hippi haisee?

Anonyymi kirjoitti...

Aika pahalta. Ja limoneenilta, ihan Xsti limoneenilta.

Tein saman erehdyksen, ja jouduin lahjoittamaan pyykkiaineen pois saatteella "jos kestät hajun, saat pitää". Ecoverilla oli joskus muinoin hyvää hajutonta pyykkiainetta, mutta ei ilmeisesti ole enää, tai jos on, ei ole ainakaan tavallisissa kaupoissa.

Kauppa oli muuttanut tai poistanut valikoimista vielä senkin (lisähajusteettoman) pyykkiaineen, jolla sen jälkeen olin tyytyväisenä pessyt vaatteeni, tai sitten pakkausta oli vaihdettu tai jotain.

Mikä siinä on, että asiakasta pitää kiusata vaihtamalla hyvä tuote toiseen, joka muka sitten pitäisi taas erikseen testata kantapäällä? Se vasta haisee, pahemmin kuin hipin paidan kainalo. ;-)

Ja vielä kummallisempaa. Mikä siinä on, että ihmiset edes suostuvat pesemään pyykkinsä aineilla (siis normipyykkiaineilla), joiden olennaisin ainesosa tuntuu olevan kissanpissaesanssi?

Salla kirjoitti...

a) Ollaanks me ainoat hörhöt, jotka imppaa jo kaupassa pyykinpesuaineet? :P (no joo, pulvereita ei voi impata)

b)Kerrankin ehdin ensin! Aloitin työmatkapyöräilyn n. kk sitten!

Mustikkamaa kirjoitti...

Väittäisin, että pesupähkinät ne vasta hipille haiseekin - ja ne jättää vaatteet vielä hippilikaiseksikin ;-). Kirjeessä vähän lisää pesupähkinöistä, kunhan vaan saan kirjoiteltua loppuun...

Ite oon tykästynyt Ecoverin tuotteisiin, tuoksullisiinkin - ne on musta mukavan raikkaita. Ecoverilla on olemassa hajusteetonkin pyykkiaine, ja pitäis löytyä ainakin isommista marketeista (suosittelen edes kokeilemaan jos mahdollista). Ja jos ei nyt nykyinen Ecoverin aine varsinaisesti pahaa tee (muistelen että olisit herkkä hajuille?), niin ehkä siihen tottuu?

t:Hipinhajuinen

Hehkuvainen kirjoitti...

Urpo Turpo: santelipuusuitsukkeelta. Ja Ecoverin pesuaineelta, huomaan nyt.

Anonyymi: mukavaa etten ole ainoa jonka "tuoksu" on tyrmännyt. Luulenpa että lahjoitukseen menee meilläkin tuo aine, jollekin se varmasti kelpaa.

Salla: ette ole, kyllä määkin haistelen yleensä jos jotain oudompaa ostan. Nyt en jostain syystä imppaillut, vaan otin sokkona, ja siitä kärsin. Tosin ei tuo haisu ole purkista ollenkaan paha, niin että ois voinu mennä vikaan vaikka ois haistellukin. (Ja hyvä sinä, työmatkapyöräily on hieno juttu!)

Mustikkamaa: pakko todeta samaa kuin anonyymi, eli en ole nähnyt vähään aikaan tavan kaupoissa Ecoverin tuoksutonta pesuainetta :(. Sitä voisin ihan mieluusti kokeilla, kun jostain löytäisin. No, eiköhän hippikaupoista löydy ;). Ja sen verran herkkä olen tuollaisille vahvoille hajuille, että menee tosiaan jo melkein pahan olon puolelle :/. Jännittävää kyllä testata nyt näitä pesuaineita, saapas nähdä kuinka tässä käy. Odotan innolla kirjettäsi ja lisäinfoa!

Mustikkamaa kirjoitti...

Joo, ainakin pk-seudulla hippikaupasta nimeltä Prisma löytyy Ecoverin tuoksutonta pesuainetta ;).

Niin ja hei, GrooveFM on kans aika kiva kanava! Esimerkiks sunnuntaiaamuisin tulee jazz-aamiainen ;).

Mustikkamaa kirjoitti...

Pakko vielä kommentoida ;). Yks toinenkaan kaveri ei Ecoverin tuoksusta oikeen tykkää, mutta kertoi että sarja uudistuu ja Ecover Zero on tuoksuton. Jossei sekään inspaa, niin kannattaa kokeilla Attitude-sarjaa (sitä saa kyllä vain niistä "aidoista" hippikaupoista eikä mistään Prismoista...)!

Hehkuvainen kirjoitti...

No mutta mahtuuhan tänne näitä kommentteja, antaa tulla vaan :).

Prismassa en olekaan käynyt, Sokoksella, S-marketissa ja Citymarketissa sen sijaan olen katsonut hyllyt. Onneksi pesuainevaihtoehtoja on melko runsaasti, kyllä niistä varmasti itselle sopivia löytyy (vaikka välillä tulisikin tehtyä vahingossa virheostoksia).