21.2.2013

Sohvapöytä


Halusimme taas kerran jotain sellaista, mitä ei mistään valmiina tuntunut löytyvän, joten itse piti tehdä. Tästä lähdettiin liikkeelle:


Leikkautimme 12-millistä sekavaneria mittojen mukaan. Pöytälevy on 33 x 85 cm, samoin sen vastinkappale alhaalla. Lisäksi tarvittiin kaksi pienempää kappaletta väliseinäksi ja toiseksi päätyseinäksi. Niin ja alle pistettiin kalustepyörät:


Nyt rullaa kevyesti! Mies teki vasaroinnin ja ruuvauksen, minä maalasin. Väriksi valikoitui vaalea vihreä. Ensin haaveilin vähän räväkämmästä vihreästä, mutta oikeastaan hyvä että kaupassa sattui silmään Bloomin kookosmaali. Myrkytön ja vesiohenteinen maali sopi tarkoitukseemme paremmin kuin hyvin.

Maalissa mainostetaan olevan hienoinen kookoksen tuoksu, mutta tästä olen kyllä hiukan eri mieltä. Kookoksen tuoksu on mielestäni maalissa erittäin vahva, hirvittävän imelä ja pitkään tuotteessa (ja nenässä) viipyilevä. Meinasi olla oikeasti jo aika epämiellyttävä, mutta onneksi se on nyt laantunut sen verran ettei häiritse enää.


Tästä näkee hienosti kuinka sudin ensin vanerin pintaan liian laiskasti sekoitettua maalia. Ihmettelin että onpa tummaa, mutta sitten tajusin että pitäisi sekoittaa maalia melko lailla rivakammin. Pistin pari kerrosta maalia, se kuivui nopeasti ja on mielestäni lopulta oikein kauniin värinen. Eli tällainen siitä sitten tuli:


Päätimme satsata tähän projektiin vielä sen verran, että ostimme pöydän päälle 6 millimetriä paksun lasilevyn. Ei sitten tarvitse murehtia maalipinnan suhtautumista kuumiin teekuppeihin tai rasvaisiin eväisiin. Ehkä lasin alle tulee joskus myöhemmin vielä jotain koristeitakin, mutta nyt se saa olla ihan sellaisenaan. Ja tässä pöytä sitten paikallaan divaanien välissä:


Avoin pääty on seinää vasten ja sinne sujahti kotiteatterin keskikaiutin. Lähinnä sen takia tässä joku pöytäviritelmä tarvittiinkin, toki kivahan se on saada glögimukikin laskettua johonkin järkevästi. Pöytää ei tuosta kovin paljoa siirrellä, joten alatasolle on piilotettu tavaroita joita ei jatkuvasti tarvita. Kalliimpihan tämä on kuin IKEAn versiot, mutta on kyllä hienompikin, sanoo hän kun itse teki.

(Ou nou, kuvista tuli pikselisössöä! Harmillista. No, ensi kerralla paremmin.)

2 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Hieno! Ja sopii väriltään hienosti muuhun sisustukseen! *aplodeeraa*

Hehkuvainen kirjoitti...

Tattis! Tykätään kovasti itsekin :). Varsinkin tuo väri on todella miellyttävä.