17.2.2013

Helmiä


Aina tällaisina päivinä, kun pitkään takaraivossa kutkutellut migreeni pamahtaa päälle oikein kunnolla, yritän keskittyä muistelemaan elämäni hyviä asioita. Kipu kestää pitkään, täyttää koko maailman ja lamauttaa kehon. Mutta aina hetkeksi kerrallaan karkaan hyvän mielen asioihin. Ja niitä on onneksi paljon.

Turvesauna. Loistava keksintö! Myös aikuiselle ihmiselle tekee hyvää päästä välillä sotkemaan itsensä oikein luvan kanssa (ja vieläpä niin ettei tarvitse itse siivota jälkiä). Sain eilen nauttia ystävän seurasta ja puhdistua sekä fyysisestä että henkisestä kuonasta. Iho tuntuu pehmeältä ja koko keho raukean raskaalta. Hieroessaan turvesössöä ihoonsa tulee keskittyneeksi omaan oloonsa ja juuri siihen hetkeen.

Pienet ihanuudet. Olin ihan yllättynyt, kun sain ystävänpäivänä peräti kahdelta mieheltä ruusun (omalta mieheltä ja toisen mieheltä). Oma mies vei pisteet kotiin sillä, että oli vielä pyöräyttänyt sekä tiski- että pyykinpesukoneenkin sillä aikaa kun olin kaupungilla. Arjesta tuli heti jotenkin astetta juhlavampaa. Pienet eleet ovat niin kovin tärkeitä, niitä ei sopisi yhtään aliarvioida.

Skyfall. Melko kovankin kritiikin kohteeksi joutunut elokuva oli minun mielestäni mainio. On totta, että juoni oli täynnä älyttömyyksiä ja aukkoja, mutta mitä sitten. Joudun töissäni miettimään jatkuvasti armottoman realistisia asioita, viilaan pilkkua ja tartun jokaiseen pieneenkin yksityiskohtaan kyseenalaistaen, ei sitä kuulkaa vapaalla niin jaksa. On ihanaa vaihtaa aivot vapaalle ja seurata toisenlaista (epärealistista) elämää.

Skyfall on tyylikäs ja ennen kaikkea aito Bond-seikkailu. Tuttu tunnari pärähtää soimaan juuri oikeissa paikoissa, Bond on äijä (mutta ei kuitenkaan kone) ja viittaukset sekä menneeseen että tulevaan ovat mielestäni onnistuneita. Sitä paitsi kerrankin pahis on loistava. Kasinolla piipahdetaan ja tumma puku on päällä usein, naisia vikitellään ja niitä kuolee, takaa-ajoissa kaahataan ja pulassa ollaan, c'est la vie.

Oivallus arvostamisen tärkeydestä. On vaikeaa selittää tunnetta, jonka eräänä iltana koin tässä olohuoneessa istuessani ja musiikkia kuunnellessani. Tuli jotenkin sellainen olo, että en kyllä enää ikinä soita musiikkia tietokoneeni kulahtaneiden kajareiden kautta tai tabletillani.

Mies on käyttänyt äänentoistojärjestelmään aika tavalla rahaa. Joku muusikko on käyttänyt aikansa, energiansa ja luovuutensa luodakseen ainutlaatuista musiikkia, ja haluaisi varmasti että sen kaikki vivahteet saavuttavat kuulijan sellaisina kuin hän on luomisprosessissaan miettinyt.

Tajusin, että on kaikkien osapuolten päälle paskomista, jos kuuntelen musiikkia laitteilla jotka pyyhkivät pois puolet bassoista ja puurouttavat äänet. Miksi kiusaisin itseäni kuuntelemalla lempimusiikkiani huonoilla vehkeillä kun käytössä on hyvätkin? Arvostan miehen ja artistien panosta ja aion opetella pitämään itsestäni sen verran, että annan itselleni tästä eteenpäin vain parhaita mahdollisia musiikkielämyksiä.

Käsityöt. Olen onnekas, sillä voin toteuttaa itseäni askartelemalla. Voin olla naurettavan innostunut siitä, että löydän hienon muovipurkin tai saan porattua siistin reiän CD-levyyn. Kokeilu, suunnittelu, tekemisen vapaus, erilaisten materiaalien hypistely ja työstäminen tuovat iloa. Määränpää ei ole niin tärkeä kuin itse matka.

Mistä sinä nautit tänään?

4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Voi, miten usein sinulla on migreeni :(
Vai ruusuja sait, minä sain valkoisen tulilatvan mieheltäni. Kerrankin muisti että tykkään valkoisista kukista :)

Miisa kirjoitti...

Tänään mä nautin virkkaamisesta, cokiksesta ja mudcakesta :)

Mustikkamaa kirjoitti...

Tällaisina päivinä, kun kolmen päivän aurallinen migreeni vaihtuu vatsatautiin, ei oikein voi nauttia mistään :(. Ehkä huomenna on parempi päivä.

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: no mutta johan viime kerrasta on viikko aikaa, se on pitkä aika se! En minä täällä kaikkia kipupäiviä raportoi, muuten kävisi blogi aika yksitoikkoiseksi. Mutta usein on kipua, eikä se ole kivaa :(. Hienoa, että miehesi muisti sinua kivalla kukkasella :).

Miisa: oivallista! :)

Mustikkamaa: ääärgh, hyi! Toivon todella, että tänään on ollut parempi päivä! Pikaista paranemista!