18.12.2012

Joulutohinoita


Perjantaina oli firman pikkujoulut. Kävimme katsomassa stand up -komiikkaa, ja sehän on yleensä aina mukavaa. Ensimmäinen esitys olikin varsin hyvä. Esiintyjä otti aiheet yleisöstä ja oli aidosti hauska.

Jälkimmäinen esiintyjä sai aikaan enemmän myötähäpeää kuin naurua. Show tuntui valmiiksi kirjoitetulta (ainahan se sitä on ainakin osaksi, mutta tämä tuntui jo liian jäykältä) eikä lähtenyt koskaan oikein käyntiin. Eniten harmitti esiintyjän puolesta se, ettei hän osannut lopettaa ajoissa. Esityksen lopulla yleisö antoi spontaanit aplodit, ja niihin olisi pitänyt älytä lopettaa. Vaan ei, vitsiä piti vielä jatkaa ja sittenhän se lässähtikin täysin. Harmi.

Aina ei voi onnistua, ei edes joka päivä. Kuten monesti ennenkin on todettu, stand up on vaikea laji. Joskus yleisö ei vain lähde mukaan juttuun ja silloin voi olla lavalla aika yksinäistä. Onneksi saatiin sentään nauraakin.

Kollegat olivat ottaneet niin reippaasti pohjia, että ensimmäiset draamariidat ja -itkut nähtiin jo ennen iltakymmentä. Niitä tuli illan mittaan varmasti lisääkin, mutta minä osasin lähteä silloin kun oli vielä kivaa (ja silloin kun busseja vielä kulki).

Ei sitä seuraa kestä selvin päin. Työkaverini ovat oikeasti mukavia ja pomo ihan huippu, mutta kyllä se aina on hiukan järkyttävää kun mammat lähtevät viihteelle... jossain vaiheessa homma lähtee ihan lapasesta ja minusta on ehkä kuitenkin kivempi olla näkemättä sitä. Tai jos ensi vuonna vaikka katsoisi loppuun asti ja videokuvaisi kaiken. Jäisi sitten toisillekin enemmän muistoja illanvietosta!

Jouluperinteisiin kuuluvat kauheimmat joululaulutkin on käyty veisaamassa. Kirkko oli taas melkoisen täynnä ja kansa kailotti tuttuun tapaan puoli tahtia urkujen perässä. Yritin pysyä jossain sopivassa välimaastossa (eli lähempänä urkuja ja oikeaa tahtia), mutta melkoista laahaamista se oli.

Tämä viikko onkin viipottamista kun koitan tehdä viimeisiä tonttuiluja ja nähdä mahdollisimman paljon ihmisiä ennen jouluhorrokseen vetäytymistä. Olen kutsunut ihmisiä kyläänkin että tulisi välillä hiukan siivottua. En yksinäni sotke mitenkään kovasti, enkä todellakaan aio tehdä mitään suursiivousta jouluksi, sen verran vain järjestelen että vieraille on tilaa.

7 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Tuohan olisikin hyvä idea, kuvat pikkujoulut.
Pääsisi nekin näkemään , jotka eivät mitään muista :D

Mukavaa viikon jatkoa.
Minä lasken päiviä... kolme päivää ja yksi ilta... sitten LOMA :)

Salla kirjoitti...

Väliaikatiedotuksena; siistittyä kotianne tulee lauantaina sotkemaan 14 jalkaa...
=)

Mustikkamaa kirjoitti...

Kiva että teillä on ollut pikkujouluissa jotain oikeeta ohjelmaakin. Oltiin työporukalla lokakuun alussa ampumaradalla, ja uskalsin sinne lähteä, kun tiesin että siellä täytyy olla kuitenkin alkuun selvinpäin - työkaverit kun on kovia (kovia, KOVIA!!!) ryypiskelemään. Kyllähän se meno sitten jossain vaiheessa meni sellaiseksi, että katsoin paremmaksi paeta paikalta (joskus 23 aikoihin). Pikkujoulut jätin suosiolla väliin, kun ohjelmassa oli keilausta (ryypiskelyä kaksin käsin minkä keilalta ehtii) ja sen jälkeen aikaa vuokratuissa saunatiloissa (lisää ryypiskelyä minkä ehtii). En vaan jaksa kännisiä ihmisiä, ja vältän ne jos vain voin. (Myönnettäköön että exän aikoihin tuli itsekin ryypiskeltyä kohtalaisesti, mutta eihän sitä menoa olisi selvinpäin pystynyt katselemaan.)

Hehkuvainen kirjoitti...

Anneli: voi kyllä olla että kuvaamatta jää... jos vie juhliin (video)kameran, siinä on aina se riski että päätyy itsekin kuvaan :D!

Salla: tervetuloa! :)

Mustikkamaa: ooh, ampumaradalle O_o. Minäkin haluan!

Mustikkamaa kirjoitti...

Jep, ampumaradalla oli kyllä ehkä siisteintä ikinä 8)!!! Pitäis mennä uudestaan kaveriporukalla, kun vaan sais röörin kasaan ja aikaiseksi.

Anneli kirjoitti...

Oikein hyvää ja rentouttavaa joulua Sinullekin !

Hehkuvainen kirjoitti...

Mustikkamaa: täälläkin on kyllä jossain ampumarata, että pääsishän sinne kun ottais ja järjestäis, mutta kun on niin paljon kaikkea muutakin... seli seli. :)

Anneli: ihanaa, lomaa! Kyllä tästä tulee hyvä joulu :).