6.6.2012

Loma mielessä


Onpa ihmeellinen olo, kun tänä kesänä minulla on peräti 14 päivää palkallista vapaata. Se on kuulkaa enemmän kuin ikinä! Ensi vuonna sitten täydet lomat ja vielä ihmeellisempi olo, arvaan ma. En pidä näitä lomiani samaan syssyyn, vaan viikon silloin, viikon tuolloin ja kaksi päivää sitten vielä päälle.

Tilitoimiston lomarytmi on hiukan erikoinen. Kukaan ei oikeastaan voi pitää lomaa neljää viikkoa putkeen, tai edes kolmea, sillä arvonlisäverojen tilittäminen ei katkea kesälläkään. Joka kuukausi on tehtävä tietyt hommat, joten kahden viikon loma yhdessä kohtaa tietää enemmän töitä jossain toisessa kohtaa (ja neljän viikon loma tarkoittaisi sitä että aika monet hommat myöhästyisivät ihan liikaa).

Asiakkaita on informoitu lomista, mutta kyllähän ne silti pölähtävät toimistolle aineistojensa kanssa sen näköisinä kuin eivät koskaan olisi asiasta kuulleetkaan. Niinpä meillä ollaan lomilla pätkittäin, ja minä sain omat pikkulomani sovittua sinne muiden sekaan.

Eihän viikossa kyllä ehdi oikein lomafiilikseen päästä. Joidenkin masentavien tutkimusten mukaan neljän viikon kesälomasta vain se kolmas viikko on oikeasti lomaa; kaksi ensimmäistä menee töistä toipumiseen ja viimeisellä viikolla alkaa jo stressata töihin paluusta. Viikon lomalla ei siis ehdi juuri muuta kuin käydä kotona kääntymässä. Liian lyhyt on loma, kun töihin palatessaan muistaa työkavereiden nimet ja naamat.

Vaan minäpä aion sitten aikanani nauttia lyhyestäkin vapaasta ja ottaa siitä kaiken irti. Suunnitelmana on etten suunnittele mitään. Meillä on miehen kanssa yksi viikko yhteistäkin lomaa, ja se on mukavaa. Ihan vielä ei lomani ala, vaan vasta parin viikon kuluttua, mutta mieli on kevyt kun tiedossa on kiireettömiä iltoja, rauhallisia aamuja ja spontaanille puuhastelulle varattuja päiviä.

4 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

Onneksi sinulla on loma vielä edessä, ja osaat iloita siitä etukäteen.
Viikon pätkä on kyllä lyhyt, mutta yritä päästä lomatunnelmaan heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

Mukavaa viikon jatkoa :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Viikonlopun miniloma alkoi reippaasti siivouksella. Kun koti on puhdas, on mukavaa heittäytyä vapaalle :).

Yamaba kirjoitti...

Eikös viikko ole aika pitkä ajanjakso lomaksi kerrallaan pidettynä? Luulisi että siinä olisi vaikeaa annostella töitä ja hupia sopivaan päivittäiseen suhteeseen keskenään ... mutta en kyllä tunne asiaa kovin hyvin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Töitä? Lomalla?? Ei ei. Ei ymmarra sitä sanaa lomalla. Annostelu ei ole vaikeaa: töitä 0%, hupia 100%.