1.10.2011

Pointsit kotiin


Syksyisin iskee useimmille ihmisille muumiutuminen eli talveen varautuminen. Pitää kerätä, kuivata, säilöä, mehustaa, hillota ja pakastaa. Sitten kun kaikki se on tehty, voi hykerrellen siirtyä talvikuukausia kohti, kun tietää että varastot ovat täynnä herkkuja.

Meidän pakastin on täysi. Siellä on kantarelleja ja mustikoita oletettavasti ensi kesään asti (jos ei nyt syödä pelkästään niitä). Mutta - ja tämän tunnustaminen ottaa koville - se ei ole ollenkaan minun ansiotani. Mies on poiminut ja käsitellyt sienet, avoppia on kiittäminen marjoista.

En ole tänä vuonna kerännyt marjoja kuin suuhuni, sieniä olen etsinyt vain kameran kanssa, en ole edes ostanut torilta marjoja säilöttäväksi. En ole syönyt ainuttakaan kotimaista omenaa, vaikka joillakin on niitä kuulemma ihan ylimääriksi. Emäntäpisteeni laskevat kuin lehmän häntä! Kyllä nyt hävettää.

No, onneksi heikkoa pistesaldoa voi korjata muilla emäntäpuuhilla. Eilen leivoin ihan onnistuneita porkkanasämpylöitä ja siivoilin ahkerasti. Tuon 140 senttiä leveän futonpatjan kääntäminen on aina melkoinen paini, mutta tuntuu hyvältä kun sen saa tehtyä (itseään tai mitään muutakaan rikkomatta).

Mies halusi väkisin osallistua siivoukseen. Annoin sen mopata mutta muistin hiukan motkottaa lattiaan jääneistä likajäljistä ettei mene ihan emännät ja isännät sekaisin täällä. Joku roti!

Kumma kun miestä ei kiinnostanut ikkunoiden pesu, vaikka sitä vähän ehdottelin. Ei muuten mutta kun meillä on pulun kuva olohuoneen ikkunassa. Siihen on joku onneton lentänyt niin, että lasiin jäi harmaa läiskä josta voi erottaa siipi- ja pyrstösulkien ääriviivat. Varsin taiteellinen esitys, ei voi muuta sanoa.

8 kommenttia:

Urpo Turpo kirjoitti...

Ai miten karvaan katkera tappio...

Ensin miehesi sai tuosta toiminnastaan isäntäpisteitä ja varasti emäntäpisteesi. Ja toisekseen avoppisi toimet korottivat miehesi isäntäpisteitä kertoimella 1,5.

Pistesaldosi nostoon tarvitaan nyt muutakin kuin leipomista ja siivousta. :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Tilanne on tosiaan vakava, en edes muistanut avoppikerrointa. Damn. Onneksi pesin heti aamusta koneellisen pyykkiä, niin en joudu ihan hallitsemattomaan kierteeseen.

Mustikkamaa kirjoitti...

Miks pitää olla naisten töitä ja miesten töitä?

Hehkuvainen kirjoitti...

Ei pidäkään olla. Ei meillä ainakaan.

Mutta jos me haluamme leikkiä että meillä on emännän ja isännän töitä, niin emmekö me saisi leikkiä niin?

Kukin tyylillään. Ihan rauhassa.

In addition: tekstini on tarkoitus olla hiukan humoristinen, enkä aio kehittää uutta "älä ota liian vakavasti" -kategoriaa.

Mustikkamaa kirjoitti...

Toki, kunhan kyselin :). Ei mun kysymyksiäkään kannata turhan vakavasti ottaa ;).

Hehkuvainen kirjoitti...

Kysyä saa mitä vaan, minä vastaan mitä vaan! ;)

Kirje valmistui, lähden kohta viemään sitä postiin. Ehkä se tulee luoksesi jo huomenna :).

Mustikkamaa kirjoitti...

Jee, kirje :)! Onkin taas paljon asiaa vastauspostiin laitettavaksi!

Hehkuvainen kirjoitti...

Hyvä hyvä, jään innolla odottamaan vastaustasi ^_^.