11.9.2011

Syys


Syksy on saapunut, ja se näkyy myös huonekasveissa: niiden kasvu on selvästi hidastunut. Keväisin tulee aina sellainen olo, että pitää myllätä, mutta jotenkin samanlainen olo iskee syksyisinkin. Talvella kasvit lepäävät ja kesällä ne saavat villiintyä, mutta keväisin ja syksyisin minä vähän järjestelen niitä.

Koska miehellä oli viherkasveja jo ennen minun saapumistani (se oli yksi niistä asioista joihin hänessä ihastuin) ja minä toin mukanani lisää, on meillä melkoinen viidakko.


Tässä näkyy kasveista vain osa. Keittiössä ja makuuhuoneessa on lisää. Olohuoneessa myös, mutta ne eivät enää mahtuneet kuvaan. Nurkassa viidakkoa vartioi Cthulhu. Oikein mieluusti ottaisin lisääkin kasveja, mutta niille ei meinaa löytyä enää tilaa. Tosin sehän nyt on vain järjestelykysymys!

Lahjaksi saatu pullojukka näyttää viihtyvän traakkipuun seuralaisena, vaikka luulen että olemme kastelleet sitä toisinaan turhan runsaasti. Aloe viihtyi eteläikkunalla niin kivasti että se piti ruukuttaa uudestaan. Lahjaksi saatu pikkuinen klementtiinintaimi pääsi myös uuteen ruukkuun. Keväällä yritin pelastaa kuolevan pikkuposliinikukan, mutta se ei sitten koskaan onnistunut. Pistokkaat tuntuivat olevan joten kuten hengissä, mutta ne eivät tehneet koko kesän aikana ainuttakaan uutta lehteä. Roskiin meni.

Yrttienkasvatuskokeilu sen sijaan onnistui yli odotusten. Oregano jäi kovin hennoksi, mutta sitruunamelissa yllätti. Siitä kasvoi vahva ja hyvin satoa antava. Tomaateista ei kannata puhua mitään, mutta basilika oli menestys. Saatoin jaella taimia kavereilleni ja silti itselle jäi (ensikertalaiselle) hyvä saalis.


Tuoretta basilikaa on saatu syödä pitkin kesää. Annan tuon ruukullisen vielä kokeilla voimiaan, katsotaan miten pitkälle syksyyn se jaksaa. Ennen kuin se vallan hyytyy, nypin lehdet kuivattaviksi.

4 kommenttia:

Urpo Turpo kirjoitti...

Ihan mukavannäköistä viidakkoa teillä. Mutta tuo viidakon vartija on kyllä kaikkein paras. :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Iä! Iä! :D

Yamaba kirjoitti...

Tuon kirja/videohyllyn päälle voisi rakentaa laudasta vielä monta hyllyä kukille.

Hehkuvainen kirjoitti...

Mutta sitten ei tulisi valoa enää sisälle asti! Ja verhojen liikuttelu olisi entistä hankalampaa :/.

Mutta kyllä, kyllä tänne varmaan vielä jonnekin jotain kasveja saisi... Täytyisi vain sitten ottaa niitä jotka kestävät pimeää :).