13.7.2011

Konttorirotta


Selvisin viikonlopun kauhuolosta sopivasti maanantaiksi työkuntoon, ja niinpä se on alkuviikko mennyt tiiviisti toimistolla. Ihmeen nopeasti päivät menevät, kun on koko ajan jotain pähkittävää.

Toimistomme on virallisesti kiinni tämän ja tulevan viikon, paikalla on vain ns. päivystyshenkilökunta. (Pakko olla, sillä asiakkaat eivät tajua että ollaan lomalla vaikka siitä on heille erikseen ilmoitettu. Sitten ne tulevat lappujensa kanssa ja ihmettelevät että kuinkas on näin hiljaista.) Yleensä tämä tarkoittaa 2-4 henkilöä, tänään olin hetken aikaa toimitusjohtajan kanssa kahden. Yksin minua ei toivottavasti jätetä ihan vielä.

Toimitusjohtaja on sellainen vanhemman puoleinen täti, joka tuntuu olevan läheisessä kontaktissa kaikkiin alaisiinsa. Minua hän puhutteli tänään sanoin "ystävä rakas" esitellessään faksin toimintaa. Että semmoinen esimies.

Aika usein tuntuu siltä, etten tajua mistään mitään. Mutta ei kukaan oletakaan että kaikkea tajuaisin - siellä on paljon asioita joihin ne osaavammatkin ihmiset joutuvat sanomaan etteivät tiedä. Juuri mitäänhän en voi töistäni täällä tai muuallakaan kertoa, sillä minua sitoo erittäin ankara vaitiolovelvollisuus. Mutta sen voinen sanoa, että tänään olen miettinyt mm. sitä millainen kulu mahtaa olla tuontispermalisenssi. (Kyseessä ei ollut ulkomaisia työmiehiä välittävä yritys.)

Vaikka työ on ulkoisilta ominaisuuksiltaan aina hyvin samanlaista ja saman kaavan mukaista (järjestetään tositteet, kirjataan ne, otetaan tulosteet ja raportit yms.), tulee sisäistä vaihtelua yllättävän paljon. Varsinkin nyt kun kaikki asiakkaat ovat minulle ihan uusia tapauksia. Voi mennä aika kauan, että joku yritys alkaisi tuntua rutiinilta. (Ja sittenkin asiakas yllättää vaikkapa ostamalla kaksi aasia, eivätkä rutiinit enää riitä.)

Aika jännää.

4 kommenttia:

Alitsa kirjoitti...

Minä saisin kyllä "tuontispermalisenssistä" vaikka mitä mielenkiintoisia mielikuvia aikaiseksi. Mutta taitaa valitettavasti (ja tylsästi) mennä seminologin ammattitermistööön? :P

Hehkuvainen kirjoitti...

Kyllä tällekin tapaukselle oli ihan luonnollinen selitys :).

Yamaba kirjoitti...

Maailmassa on todella monenlaisia ihmisiä, minkä näkee kun astuu palvelualalle heitä kohtaamaan. Heidän kanssaan ei pitkästy. Mielenkiintoisia töitä sinulle. Ehkä vastaan tulee vielä munasolujakin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Vastaan voi tulla melkein mitä tahansa! Ehkä niitä munasolujakin.