11.4.2011

Pöh


Minulla on käsityöongelma. Ongelma on se, etteivät käsityöt huvita, ja se on sentään jo aika pelottavaa.

Aikaa minulla olisi. En ole vieläkään oikein tottunut siihen, ettei iltaisin ja viikonloppuisin tarvitse tehdä läksyjä tai muita koulujuttuja. Kun lähden töistä, työt jäävät sinne ja vapaa-aika alkaa. Tuntuu siltä etten osaa ollenkaan hyödyntää tätä lisääntynyttä aikaa. Tuntuu siltä, että sain paljon enemmän tehtyä silloin kun minulla oli vähemmän aikaa.

Olin koko viime vuoden hirvittävän ahkera käsitöiden suhteen. Sain paljon aikaan, ja koko ajan oli jotain uutta ja kiinnostavaa meneillään. Mutta teinköhän sitten liikaa? Käytinkö kaiken energiani, intoni, materiaalini ja luovuuteni viime vuonna, eikä nyt innosta mikään? Tämä on mälsää. Ei kai väkisin pidä pusertaa, jos ei kerran kiinnosta, mutta kun haluaisin että kiinnostaisi. Katselen kateellisena ahkerien käsityöharrastajien blogeja ja tunnen oloni varsin saamattomaksi. Ehkäpä pitää lakata katselemasta muiden tuotteliaisuutta.

Sain kuitenkin jokin aika sitten tehtyä tunikan, kun sellaisesta olen pitkään haaveillut.


Päällyskangas on miehen vanha puuvillainen verho (tai siis osa siitä), vuorikankaan löysin Eurokankaan palalaarista. Kaava on Suuren Käsityölehden numerosta 8/2007, pidensin vain hieman helmaa. Tuli muuten ihan kiva, mutta kaula-aukko on aivan liian suuri. Katsokaa nyt, se on edestä samalla tasolla kainaloiden kanssa. Onko kiva? No ei ole. Ja opinko nyt kokeilemaan kaavoja tarkemmin? Luultavasti en. No, onneksi kangas oli ilmaista/edullista.

Kai tuota voisi jotenkin korjata paremmaksi, kun virittelisi jonkin lisäkaistaleen tuohon kaula-aukkoon. Mutta millaisen? Nyt ei yhtään huvittaisi.

7 kommenttia:

Elämää äitinä kirjoitti...

Tosi kaunis! Kävisikö palaksi vaikka pitsiä tai jotain ihan eri kangasta ikäänkuin niin että sen oli alunperinkin tarkoitus olla siinä, eikä virhe mikä korjattiin???! :)

Hanniina kirjoitti...

Itse lisäisin (jos osaisin) kaistaleen vähän tummemman punaisesta, riittävän paksusta ja vähän "liukkaammasta" kankaasta: ei siis mitään satiinia mutta vähän pehmeyttä. Mutta enhän mä osaisi kuitenkaan.

Elegia kirjoitti...

Kaunis! Minä varmaan pukisin tuon alle paidan ja asia olisi sillä hoidettu ;D

Anonyymi kirjoitti...

kaistaleet mustaa (leveämpi alle) ja oranssia/keltaista (kapeampi, ylle) kangasta, tuli mieleen. jos tykkää paljon väreistä.

-Veela

Hehkuvainen kirjoitti...

Elämää äitinä: juuri siihen täytyy pyrkiä, että homma näyttäisi justiinsa siltä että näin tän on tarkoituskin olla :D.

Hanniina: ei paha. Tota täytyy nyt varmaan hetkinen ihmetellä...

Elegia: paita tuon alle on pakko laittaa, se on selvä. Mutta paidan kanssakin se näyttää liian isolta, siksi korjausta mietin.

Veela: ei paha tuokaan. Jotenkin näen tuossa jotain kuviollista, mutten oikein tiedä vielä mitä.

Yamaba kirjoitti...

Minusta se on hyvä tuollaisenaan.

Hehkuvainen kirjoitti...

Kiitos :). Henkarissa roikkuessaan se on tosiaan ihan hyvä tuollaisenaan :).