18.4.2011

Fiksut näyttävät ääliöiltä


Ostin tänään pyöräilykypärän. Pyörä on vielä talviunilla, mutta kunhan sen sieltä ulos kaivan, olisi kypärän syytä olla päässä jo ensiajolla.

Monta vuotta olenkin tässä rullaillut ihan paljain päin, mikä on kyllä tyhmää. Pidän itseäni järkevänä ihmisenä, ja tiedän kyllä miten höllässä henki voi pyöräilijällä olla. Hävettää, miten pitkään sellainen "näytän tyhmältä kypärä päässä" -asenne on estänyt ostamasta pottaa. (Voi se vieläkin estää käyttämästä, mutta yritetään nyt kuitenkin.)

Minusta on ihanaa ja hienoa, että mies käyttää aina pyöräillessään kypärää. Hän ajaakin paljon - ja lujaa. Mutta se, että ajaa harvoin ja hiljaa, ei ole mikään syy olla käyttämättä kypärää. Nyt, kun sain tehtyä ryhtiliikkeen ja ostettua kypärän, voimme molemmat käyttäytyä fiksusti ja näyttää ääliöiltä liikenteessä.

Kukkien kevätmylläyksen vuoksi piti ostaa kaksi uutta ruukkua ja yksi ruukunalusta, joten kestohyödykkeiden määrä on taloudessa kasvanut kaikkiaan neljällä. Niiden vastineeksi poistin aina yhtä yllättävästä vaatekaapista seitsemän turhaa vaatetta (kierrätykseen tietenkin).

Tavarasaldo 2011: -28

8 kommenttia:

Hanniina kirjoitti...

Typotin ja poistin, taas... no, asiaan:

Kypärää käyttävät ne, joilla on jotain, mitä suojella sillä kypärällä. :) Itsekin aloitin vasta muutama vuosi sitten lahjoituskypärän kanssa, mutta jotenkin sitä on jo arka olo ilman.

Hemmetti, ei punttisalillekaan kuulu mennä merkkitrikoissa ja meikit poskella poseeraamaan! Ei sinne mennä näyttämään nätiltä vaan treenaamaan, prkl! Ja kun tämä tyttö polkee Lempäälän kylälle ostamaan kermaa ja kesäkurpitsaa, on siitä touhusta kauneus kaukana joka tapauksessa. Otetaan ne edustuskuvat sitten ihan missä tahansa muissa olosuhteissa.

Miia kirjoitti...

Turvallisuus ei aina ole tyylikästä ;)

Mä itse olen käyttänyt pyöräilykypärää uskollisesti siitä lähtien, kun lukioikäisenä otin pyörällä matsia auton kanssa - ja tosi yllättävästi hävisin. Ja olin muuten koko lukiossa sen jälkeen ainoa, joka käytti kypärää. Mikä puolestaan oli niin mieleenpainuvaa, että penkkarinäytelmässä* mua esittävällä tytöllä oli päässään samanlainen valkoinen kypärä :D

Joka tapauksessa, multa saat täydet pojot ja vielä papukaijamerkin kaupan päälle kypärän käytöstä! :)

(*Mä en tiedä, onko muissa lukioissa tämä perinteenä, mutta meillä tokaluokkalaiset tekivät abiluokista näytelmän, jossa näyttelivät siis abiluokkalaisia. Tyylilajina tiukasti parodia.)

Omppu kirjoitti...

Polkupyöräkypärää käyttävä ei näytä ääliöltä. Polkupyöräkypärä on huomattavasti tyylikkäämpi ja pukevampi asuste kuin pyörätuoli tai ruumisarkku. On hyvä, että alat käyttää kypärää! :-)

Samma kirjoitti...

Kypärässä (mulla se on mopokypärä) on vain 1 huono puoli: tukka menee lyttyyn. Mutta kun leikkaa hiukset lyhyeksi kattoaa sekin ongelma. Kätevää :)

Sari kirjoitti...

Minä ostin kypärän silloin, kun lapset alkoivat pyöräillä ja neuvoin heille koulureittiä. Eihän sitä äiti voi näyttää mallia lapsille kypärättömänä ja vaatia lapsia sitä pitämään. Edelleen minulla on kypärä aina kun pyöräilen, lapsilla harvemmin (teinejä)...

Hehkuvainen kirjoitti...

Hanniina: sitä tuo mieskin sanoi, että alkuun kypärä tuntui oudolta, mutta sitten siihen tottuu.

Miia: hui! Onneksi olet täällä vielä kertomassa tarinaasi. Toivotaan, ettei kenenkään tarttisi ottaa matsia auton kanssa, oli kypärä tai ei.

Omppu: juu, ei oikein noi pyörätuolit houkuttele...

Samma: mulla on tukka lytyssä aina muutenkin, eli ei mitään ongelmaa sen suhteen siis :).

Sari: tuo on varmasti totta monessakin perheessä (tosin joissain varmaan turvaudutaan hiukan hölmöön "aikuiset voi itse päättää että käyttävätkö kypärää vai eivät, lasten täytyy tehdä niin kuin äiti/isä sanoo" -juttuun). Hyvä että sinulla on kypärä pysynyt päässä :).

Yamaba kirjoitti...

Minäkin matsasin joskus Miian tavoin kohta lukiosta päästyäni auton kanssa. Herättelivät sitten seuraavana päivänä sairaalassa kun repivät verisiä kääreitä päästäni, mutta kunnon lommo tuli auton kylkeenkin. Eli tasapeli.

Kypärän hankin samasta syystä kuin Sari. Se on hyvä syy. Ei tarvitse komennella koskaan, kun kypärämuotia itsekin noudattaa.

Hehkuvainen kirjoitti...

En ihan laskisi tasapeliksi, Yamaba :/. Mutta hyvä että henki säilyi.