18.3.2011

Mummot vie mun kengät


Sopivien housujen löytäminen on hankalaa, mutta pelastus sentään yleensä löytyy pitkän hakemisen jälkeen jostain lastenosastolta (viimeksi Stockalta poikien puolelta). Kenkien kanssa on hieman toisin: sopivien löytäminen on myös äärimmäisen hankalaa, mutta lasten osastoltakaan ei yleensä löydy apua. Jotain tennareita voi lasten osastolta ostaakin, mutta naisten korollisia kävelykenkiä ei.

Viimeksi ostin kävelykengät, ihanat Janitani, uudenveroisina kirpputorilta vuonna 2002 tai 2003. Viime keväänä kävelin niiden pohjat murusiksi, ja hyvä ettei itku päässyt. Noin kahdeksan kesäkautta kengillä tuli köpsöteltyä, tykkäsin niistä ihan ylipaljon. Olen vuoden verran yrittänyt etsiä uutta paria, ja tänään viimein tärppäsi:


Myyjätär katseli hetken jalkaani ja kertoi sitten syyn siihen miksen tunnu löytävän sopivia kenkiä: niitä ei yksinkertaisesti enää valmisteta. Olen kuulema ikäluokassani harvinaisuus. Aikuisilta tällainen jalka (näin pieni, siro, lyhyt ja laihakin vielä) löytyy yleensä niiltä naisilta, jotka ovat syntyneet ennen toista maailmansotaa. Nykylapsilla on tämänkokoinen jalka jo 7-8-vuotiaana.

Janita on ilmeisesti ainoa suomalainen firma, jolla on enää käytössä näin pieni kävelykengän lesti. Uudet kenkäni ovat saksalaiset. Ulkomailta tällaiseen pieneen rinnattomaan jalkaan sopivia kävelykenkiä vielä tulee, mutta harvalukuisesti. Sitten ne mummot, ryökäleet, ehtivät ennen minua kauppaan ja vievät ne harvat! Kivaa olla spesiaali... not.

Kenkien shoppailu ei siis tosiaankaan ole lempipuuhaani. Sitten kun löytyy sellainen kenkä, joka tuntuu jalassa kuin toiselta sukalta, on olo suorastaan euforinen. Ja silloin ei ole väliä sillä että maksavatko kengät 9 vai 190 euroa, ne on ostettava. Nämä maksoivat 109 euroa, ja kokonahkaisina kestävät toivottavasti seuraavat kymmenen vuotta.

Tarpeellinen ostos, siitä ei ole epäilystä. Poistin varastosta vielä yhden epämääräisen kynsilakkapullon, joten tavarasaldo pysyy ennallaan.

Tavarasaldo 2011: -25

10 kommenttia:

Inez kirjoitti...

Onnea uusille kengille, nuo on aivan ihanat! Kyllä kelpaa kepsutella noilla keväisillä kaduilla :)

Sari kirjoitti...

Ihanan näköiset kengät!
Omassa jalassani on nivelrikko isovarpaan juuressa ja arvatenkin kenkien osto on yhtä tuskaa....
Voimia etsinnöille jatkossakin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Inez: kyllä kelpaisi, kun vaan kadut sulaisi... en malta odottaa! :D

Sari: auts, ihan varmasti on tuskaa :/. Tsemppiä sinnekin!

Yamaba kirjoitti...

Ei sinun kannattaisi käydä Itä-Aasiassa kenkäkaupassa? Siellä on myös pieniä naisia.

Mie taas kirjoitti...

Hienoa, aivan oikea asenne! *nyökyttelee* Kannattaa kunnioittaa omia jalkojaan sen verran, että uudet kengät todella sopivat jalkaan, kiität siitä itseäsi monet kerrat myöhemmin.

Ja kaiken lisäksi kerrassaan kauniit kengät! :)

pilami kirjoitti...

Mun mono on kokoa 39-40, mutta on myös selkeästi sirompi ja "rinnattomampi" kuin suomalaisen keskivertomono. Kohtaan tuota samaa ongelmaa (en varmaan kuitenkaan ihan yhtä paljon kuin sinä): suurin osa kengistä on vaan liian leveitä. Ylipäätään hyviä kenkiä on harvassa. Mulla on kerran ollut tarjouksesta kohtuuhintaan ostetut Palmrothin saapikkaat ja ne oli niin hyvät ja monta vuotta kestävät, että ostan kyllä ensi talvena saappaat sieltä, vaikka ne hirmu kalliit ovatkin. En pysty nykyisilläni nimittäin jalkojen väsymättä kävelemään kovinkaan pitkään. Jos ihminen ostaa kengät kahdessa vuodessa, niin olen tullut siihen lopputulemaan, että ne voi maksaa oikeastaan sitten melkein mitä vain, kunhan ovat hyvät. Onnea uutukaisistasi!

Hehkuvainen kirjoitti...

Yamaba: sieltä varmasti löytyisi kenkiä ja muutakin vaatetta helpommin kuin täältä.

Sie taas: no näinpä! Myyjätär yhdessä vaiheessa totesi että "sinä oletkin tottunut mukaviin kenkiin" - niin kuin se olisi ollut pieni moite. Totta hemmetissä olen tottunut mukaviin kenkiin, en aio sulloa varpaitani epämukaviin kenkiin vaikka muut niin tekisivätkin.

Pilami: kyllä se vaan niin on, että hyvän lestin perässä saa juosta. Onneksi olet löytänyt sopivan mallin, vaikkakin sitten kalliin. Tsemppiä!

Omppu kirjoitti...

Oletko kokeillut Spesiaali koot -kauppaa Tullintorin yläkerrassa? (vai oliko se Tullintorilla..?) Siellä on käsittääkseni vaatteita ja kenkiä sekä isoille että pienille ihmisille.

Omppu kirjoitti...

Siis Koskikeskus oli se toinen mitä muistelin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Ikävä kyllä Tullintorilla sijaitseva spesiaalikokojen kauppa on vain isojen kokojen paikka. Pienille ei ole siellä mitään :/.