24.2.2011

Vaihtokauppaa


Sukat kuluvat hitaasti mutta varmasti. Samoin rintaliivit, vaikka niiden kohdalla pitää ehkä puhua kulahtamisesta eikä niinkään kulumisesta. Sukkia käytän paljon ahkerammin kuin liivejä, joten ostotiheyskin on suurempi. Tosin olen edellisten investointien yhtäaikaisen lahoamisen takia joutunut ostamaan tänä vuonna peräti kahdet liivit, mikä on enemmän kuin ehkä kolmena viime vuonna yhteensä - ja 0,8 liiviä enemmän kuin suomalainen nainen ostaa vuodessa.

Ostin kolmet sukat ja yhdet rintaliivit. Poistot tein jo aikaisemmin levyhyllyä siivotessa: heitin pois 13 varsin tarpeetonta CD-levyä.

En ole ehkä aiemmin asiaa julkisesti määritellyt, mutta sanottakoon nyt: lahjoitustavaroille ei tarvitse tietenkään keksiä poistovastineita (eikä niitä lasketa turhiksi hankinnoiksi). Tuparilahjaksi saatu pastakone aiheutti mietintää siis vain siltä osin, että mihin sen vekottimen tunkee ja tuleekohan sitä oikeasti joskus käytettyä.

Myöskään fiksut vaihtokaupat eivät kuulu poisto-ohjelman piiriin. Askartelin koulukaverille kasan koruja (pääosin hänen tarvikkeistaan, mutta myös omista helmistäni) ja sain vaihtarina kaksi Tupperware-rasiaa, pienemmän ja vähän isomman. (Älkää kysykö miksi linkit avautuvat tanskankielisille sivuille, minä kyllä kopsin osoitteen suomenkielisiltä...) Sain laadukkaita rasioita tuhoamani kipon tilalle. Kivaa!

Tavarasaldo 2011: -25

2 kommenttia:

Villasukat ja pipa kirjoitti...

Mä oon varmaan joku superpoikkeus, kun ostan varmaan 5-10 liivit vuodessa. Aiemmin en ostanut, mutta sitten paras ystäväni meni liivikauppaan töihin, sieltä sitten hain oppia oikeasta koosta (hups, kuppikoko kasvoi ammattilaisen opstuksella meeelko paljon), oikeasta liivien käsittelystä, siitä kuinka napakat liivien pitää olla että niistä on hyötyä yms.

Edelleen pesun suhteen ois opittavaa, mä oon niin laiska että koneeseen mnee, harvemmin edes käytän rintaliivien pesupusseja... Mutta huuhteluainetta en käytä (kun ei sitä käytetä meillä muutenkaan...)

Hehkuvainen kirjoitti...

Sää olet hyvä poikkeus, aika monella naisella ois parantamisen varaa näissä asioissa... Yllättävän harva tietää ees oikean kuppikokonsa.

Ja pesun suhteen määkin oon huono. Pesupussia sentään käytän, huuhteluainetta yleensä en (joskus menee kuitenkin sitäkin). Mutta käsinhän noi pitäis huljuttaa, että kestäis paremmin!