4.1.2011

Lisää höyryä!


Kovat pakkaset tuntuivat kuivattavan kovasti kotimme huoneilmaa. Silmät kuivuivat kiinni päähän, ne tuntuivat tikkuisilta ja väsyneiltä koko ajan. Kurkku on ollut aamuisin kuiva ja nenä tukkoinen. Niinpä päätimme hankkia ilmankostuttimen ja kosteusmittarin. Hiukan täällä on jo höyryteltykin, mutta vaikutusta on vielä vaikea sanoa - varsinkin kun sääkin lauhtui ja ulkoilman kosteus kasvoi kovasti. Nyt on luvattu taas viileämpää, katsotaan kuinka se vaikuttaa asiaan.

Ja koska tarkoitus on vähentää tavaraa kotona, vein kaapista kierrätykseen vanhan vedenkeittimen ja kaksi limenvihreää sohvatyynyn päällistä.

Tavarasaldo 2011: -13

5 kommenttia:

Alitsa kirjoitti...

Meidän akvaariosta haihtuu vettä ihan kamalasti kovien pakkasten aikana, joten ilmankostutin on kyllä käynyt mielessä.

Ei välttämättä ole niin terveellinen tämmöinen "akvaarioleväkostutin"...:D

Hehkuvainen kirjoitti...

Inhaloitua akvaariolevää, nam! :D Mies kyllä ehdotti meille akvaariota ilmankostuttimeksi. Niin kiva ja kaunis kuin se (hyvin hoidettuna) olisikin, niin vastustin. On meinaan hiukan helppohoitoisempi ja pienempi investointi tuo ilmankostutin. Joskin tylsempi katsella pidemmän päälle. :P

Ja kyllä: heti kun pakkanen kiristyi, ilmankosteus on asunnossa laskenut reippaasti.

Yamaba kirjoitti...

Ennen kun asuttiin kerrostaloissa, niin kyllä niissä kostutin oli välttämätön. Nyt kun on omakotitalossa, jossa on paljon kukkia, kiveä lattiasta laipioon, puulämmitystä ja jatkuvaa ulkoilman tuontia sisään lämmönvaihtimen kautta, ei hengitysilma enää ole ollut ongelma.

Omppu kirjoitti...

Raportoitko vähän sitten mitn tuo laite toimii? nimim. "iho on niin kuiva että se halkeilee"

Hehkuvainen kirjoitti...

Yamaba: meilläkin on paljon kukkia, mutta ei ilmeisesti riittävästi (tämän tekosyyn varjolla varmaankin saisin ostaa muutaman lisää...?). Ei näitä oikein ole kosteuden kannalta sopiviksi ajateltu, näitä kerrostaloasuntoja.

Omppu: hommaa jostain ensin kosteusmittari, ja kurki siitä että onko ongelma tosiaan ilmankosteudessa (hyvin paljon mahdollista että on!). Tuollainen pikkuinen puhallin puhkuu yllättävän tehokkaasti; mittari alkaa aika rivakasti hilautua ylempiin lukemiin.

Mitään dramaattista vaikutusta ei olossani ole, koska en ole kärsinyt mistään kovin vakavista oireista ennen kostuttimen hankkimista. Ihoni ei kuivu kovinkaan helposti, joten se ei ole sopiva indikaattori. Mutta kyllä hengittäminen on helpompaa, kun ilma on kosteampaa. (Ja ne, joilla kuivuva iho on, kuulema pitävät kovasti ilmankostuttimista!)