25.1.2011

Katseltuja


Piranha 3D
Miehille tehty elokuva. Paaaaaaaljon (nättejä) tyttöjä bikineissä ja melko intiimeissä touhuissa. Kyllä tätä silti nainenkin katsoi, ja ihan 2-deenä. Huono, mutta ihan viihdyttävä elokuva. "Juoneltaan" melko älytön pläjäys, jossa henkilöhahmot perustuivat irtovitseille.

Kiitosta elokuva ansaitsee oikeasti ainoastaan erinomaisista veri- ja suolenpätkätehosteista. Niihin oli selkeästi panostettu. Tosin jotainhan elokuvan tasosta kertoo se, että keksin kiitellä ainoastaan sitä miten hienosti oli kuvattu esimerkiksi päänahan repeytyminen irti kallosta. Hyvässä seurassa tämä leffa kirvoittaa muutamia reippaita nauruja.

Mega Piranha
Luultavasti huonoin elokuva jonka olen ikinä nähnyt! Voin silti suositella leffaa lämpimästi, koska se oli jo niin kertakaikkiaan surkea, että se oli jo hyvä. IMDB:n arvosteluscore on tällä hetkellä 2.9 enkä ymmärrä miten se on noinkin korkea. Tässä elokuvassa ei ole mitään järkeä. Huonot näyttelijät, kököt tehosteet ja aivan onneton räpellys juonena. Absurdi on sana joka ehkä kuvaa tämän tason huonoutta parhaiten. Kannattaa katsoa yhdessä ystävien kanssa, yksin tätä ei kestä.

Australia
Naisille tehty elokuva. Hugh Jackmanin lihasten, rintakarvojen ja hidastetun ratsastuksen ihastelua. Aah. Kahteen tuntiin ja kolmeen varttiin mahtuu kyllä muutakin. Ikävä kyllä ihan kaikki se muu ei ole niin nautinnollista kuin herra Jackmanin herkullisen yläkropan tuijottelu.

Elokuva on kyllä täynnä todella komeita kuvia, mutta niitä vaivaa epätodellisuus. Useita kuvia on valaistu tietokoneella niin selkeästi, että maisevat tuovat mieleen joidenkin pelien grafiikan - hyvin tehtyä kyllä, luonnollista ei. Useat kohtaukset toimisivat kyllä julisteina, postikortteina ja muuten kauniina kuvina, mutta ehyttä elokuvaa ei niistä oikein synny.

Leffassa on yksi lause, tai oikeastaan pieni dialogi, joka on varmaankin tarkoitettu tunteita myllertäväksi tehokeinoksi. Sitä se saattaisi ollakin, jos sitä olisi käytetty maltillisesti. Yleensä tällaiset sanailut esitetään ja tutustutetaan katsojille elokuvan alkupuolella, ja sitten loppupuolen kliimaksissa se tuodaan taas esiin ja saadaan aikaan mukava yhteenveto. Tässä elokuvassa tehokeinoa käytettiin liikaa, ja se kului puhki. Lopussa se oli jo itsestäänarvattava ja suorastaan tylsä. Siihen lässähti se.

Nautin kyllä elokuvan yksinkertaisuudesta. On pahikset ja hyvikset, ja tietyllä tapaa onnellinen loppu. On hienohelmalady ja karski karjamies, joiden välille tietysti leimahtaa lempi. On sentään yritetty henkilöhahmojen henkistä kasvua ja hienosti sivuttu historiallisia tosiasioita. Voin suositella kaikille naisille ja sukupuolesta riippumatta niille jotka nauttivat näteistä kuvista.

2 kommenttia:

Yamaba kirjoitti...

Kiitos. Mega Pihanhan minä noista valitsisin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Excellent choice, sir!