9.1.2011

Ahi ahi


Koulua on jäljellä oikeastaan enää kaksi kuukautta. Maalis-, huhti- ja toukokuu meneekin sitten työharjoittelussa. Tai menisi, jos löytyisi se harjoittelupaikka.

Ettei harjoittelupaikan etsiminen olisi turhan helppoa, pitäisi löytyä sellainen paikka jossa voin suorittaa sekä kirjanpidon että palkanlaskennan näytön. Käytännössä kai ainoastaan tilitoimistoissa tämä onnistuu. Kyllä kai muuallakin tehdään firman oma kirjanpito ja työntekijöiden palkkojen laskeminen, mutta suuri osa puljuista on ulkoistanut nämä toiminnot. Lisäksi tilitoimistoissa olisi riittävästi materiaalia käsiteltäväksi.

Mutta tilitoimistoissa on keväisin kova kiire. Silloin vakiporukkakin tekee pitkää päivää, eikä kenelläkään ole aikaa neuvoa harjoittelijaa. Tämän tiedän nyt, kun olen tuloksetta hakenut paikkaa. Olen saanut kuulla 30 kertaa "kiitos mielenkiinnosta, mutta emme ikävä kyllä voi ottaa harjoittelijaa". Maanantaina masensin itseäni oikein kunnolla ja vedin 17 tyhjää arpaa. Siinä kymmenennen hylsyn jälkeen oli jo hiukan vaikeaa kuulostaa puhelimessa reippaalta ja hymyilevältä.

Pääsin yhteen haastatteluun ennen joulua, mutta sitten siellä päätettiinkin etteivät ota harjoittelijaa. Nyt minulla on kahden firman kanssa sama tilanne: hakemus on sisässä ja toisessa kävin naamanikin näyttämässä, mutta tj:t miettivät vielä että otetaanko harjoittelijaa ollenkaan. On riittävän hermostuttavaa yrittää vakuuttaa olevansa parasta harjoittelijamateriaalia (vaikka tietysti olen), ja nyt minun pitäisi vakuuttaa yrityksen johto siitä että he ylipäätään tarvitsevat harjoittelijan.

Aikaa on vielä, mutta epätoivo hiipii mieleen. Paikan etsiminen stressaa kovasti, ja yritysteni tuloksettomuus nakertaa itseluottamustani. Ei hyvä.

Ei kommentteja: