31.12.2010

Uusi, rojuttomampi vuosi!


Kuten lupasin, en aio ensi vuonna ostaa mitään turhaa. Mutta voisin myös yrittää päästä vanhoista turhakkeista eroon. En aio lähteä mukaan 100 tavaraa -haasteeseen, mutta tuntuu siltä, että jonkinlaista Suurta Puhdistusta on tehtävä. En ole himohamstraaja, eikä tavaroiden määrä sinällään ole ongelma. On vain jo pitkään ollut sellainen olo, että kaipaan selkeyttä ja tietynlaista minimoimista. Tai ainakin järkevää vaihtuvuutta ja uudistusta. Askeesiin en ryhdy enkä mukavuuksista luovu, mutta turhat rojut saavat nyt lähteä.

Nan oli vuoden ajan inspiroivan reipas ja poisti romuprojektissaan joka viikko kaksi tavaraa roskiin tai kierrätykseen. Näin aktiiviseen poistamiseen ei minulla ole tarvetta, mutta yhden idean varastan: jokaisen ostamani tavaran vastineeksi luovun jostain vanhasta. Aloitin jo!

Vaatekaapissani on tapahtunut pientä mylläystä. Sain siskon luona käydessäni häneltä yhden hameen, yhden puseron ja yhden topin. Siispä poistin kaapistani kierrätykseen kaksi hametta, neljä paitaa ja yhden topin. Ja poistettavaa jäikin vielä. Lisäksi ostin rintaliivit ja poistin roskikseen kahdet vanhat.

Ostin uuden kultaketjun, joten sain käyttöön vuosia laatikossa lojuneen rakkaan riipuksen. Heitin muutamia "koruja" roskiin ja vein kahdeksan jalometallista korua ystävälleni, joka on kulta- ja hopeaseppä. Pitkään olen noitakin koruja mukana raahannut, vaikka aivan turhia olivat. Esimerkkinä yläasteen luokkasormukseni. Se oli 1) hopeaa (ei minun metallini), 2) soikea ja 3) ruma, enkä ole pitänyt sitä yli kymmeneen vuoteen. On mukavaa tietää, että koruni pääsevät sulatukseen ja materiaaliksi uusiin koruihin. Korut, jotka ovat maanneet käyttämättöminä vuosia, saavat uuden elämän.

Tavarasaldo: -12 (5 tullutta, 17 poistettu)

8 kommenttia:

Yamaba kirjoitti...

Kunnioitettavaa.

Hehkuvainen kirjoitti...

Ei tunnu ainakaan vielä kovin vaikealta, lisää poistettavia kohteita tulee koko ajan mieleen... :P

Samma kirjoitti...

Mahtavaa!

Mä kävin valipäivien alessa vähän kans vaateostoksilla, paitoja ja rintaliivejä oli pakko saada, ja seuraavana operaationa onkin kaapin läpikäyminen ja vanhojen retkujen siirtäminen rättikäyttöön.

Hehkuvainen kirjoitti...

Vertaistuki auttaa projektissa :). Tsemppiä raivaukseen!

Alitsa kirjoitti...

Hieno projekti sulla.

Olispa jännää muuten nähdä ihminen, joka kolmenkympin kieppeillä yhä käyttäisi yläasteen luokkasormustaan. Ovatkohan monetkin sokkotreffit päättyneet nolosti moiseen? :D

Hehkuvainen kirjoitti...

Sanos muuta, siis tuosta luokkasormuksesta. Käyttääkö joku omaansa vielä kolmekymppisenä? Kenties, jos on siihen kovasti tykästynyt. Harvassa taitavat kyllä olla ne ihmiset :/.

Saoka kirjoitti...

Minä tiedän yhden ihmisen, joka ihan vasta täytti 29 ja ainakin viimeksi nähdessäni hän käytti vielä yläasteen luokkasormusta. Minä lienen omani hukannut jo joskus aikoja sitten.

Hehkuvainen kirjoitti...

Oh. Jos on kovin tykästynyt luokkasormukseensa, niin mikä jottei. Minä en ollut.