27.12.2010

Tonttupajalla osa 3


Jo pitkään blogimaailman käsityöläiset ovat väkertäneet neulottuja ja virkattuja tiskirättejä. Kuten tavallista, seuraan muotia turvallisen välimatkan päästä, ja innostuin kokeilemaan rätin virkkausta vasta tänä vuonna. Mutta jäinkin sitten heti kirjaimellisesti koukkuun! Niinpä varaston langoista syntyi rättejä joululahjoiksikin:


Meillä on ollut kotona testikäytössä neljä rättiä, ja olen kyllä ollut hyvin tyytyväinen. Yksi rätti painaa noin 25 grammaa. Puuvilla imee hyvin kosteutta eikä nukkaa, ja rätti kestää kovaakin pesua. Ja tällaista kestorättiä tulee vaihdettua huomattavasti useammin kuin tavallista kaupan rättiä, eivätkä pöpöt siis pääse pesiytymään. Näitä tulee tehtyä varmasti lisää. Hieman hellävaraisempaan käyttöön valmistui kaksi kirjanmerkkiä:


Aidakangas on ystävältä, kirjontalangat ja satiininauhat vanhoista varastoista. Kirjanmerkit ovat kaksipuoleiset, ne ovat siis saman näköiset kummaltakin puolelta. Aidaa jäi vielä pikkuinen siivu, ehkä siitä tulee jotain ensi jouluksi. Metta sai käydessään lahjaksi kaksi hyvin jännittävän väristä lautanauhaa:


Niille jotka eivät tiedä: lautanauhoja voi käyttää niin kuin muitakin nauhoja tai köysiä. Siis vaikkapa pukujen koristeina (näitä ehkä ei keskiaikapukuun voi laittaa koska ovat väreiltään erikoiset), laukkujen ja pussien hihnoina, koirien taluttimina, vöinä, ripustimina ja kiinnittiminä. Minulla on yksi pitämässä vieraspatjaa rullalla. Nauhat pakkasin pieniin rasioihin, joiden ainekset löytyivät myös vanhoista varastoista:


Metta vei nauhat, mutta jätti laatikot. Niinpä voin käyttää niitä ensi vuonnakin, loistavaa!

6 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Rätti, rätti, rätti!

Mut ei niitä oikeesti kehtaa käyttää, kun ne on niin kauniita...

Hehkuvainen kirjoitti...

Rohkeasti käyttöön vaan :D! Rätit tykkää siitä että niitä käytetään...

Nan kirjoitti...

Onpa kiva idea nuo rätit! Olen ajatellut, että yrittäisin opetella virkkaamaan, mutta pelkkä opettelu on tylsää. Tuollaisen rätinhän voisi kokeilla tehdä, niin olisi motivaatiotakin, eikä haittaisi, vaikka ei tulisi hieno. Kiva idea :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Nuo tosiaan toimivat :). Ja tekeminen on kivaa kun saa nopeasti valmista ja hyödyllistä aikaan.

Alitsa kirjoitti...

Kiitos kirjanmerkeistä, tulivat kovasti lukevaiseen kotiin <3

Hehkuvainen kirjoitti...

Olkaatten niin hyvät, kiva kun pääsivät hyvään kotiin :).