15.11.2010

Läpirääkkimine


Olin tänään luokkatovereitteni kanssa seuraamassa kaupunginvaltuuston kokousta. Siellä oli esillä vuoden 2011 talousarvio ja muuta "mielenkiintoista". Seurasimme kokousta kaksi tuntia, eikä se ehtinyt avauspuheenvuoroja pidemmälle. Sinällään harmi, sillä olisi ollut ihan hauska kuulla avointa keskustelua ja varsinaista päätöksentekoa.

Muuten melko kuivaan taloustekstiin toi lisäväriä Perussuomalaiset ry:n valtuustoryhmän puheenjohtaja, joka laukoi sellaisia älyttömyyksiä joihin vain persut kykenevät. Vaikka kokouksen aiheena oli tuloveroprosentista, kiinteistöveroprosenteista ja muiden verojen perusteista päättäminen sekä vuoden 2011 talousarvion hyväksyminen, onnistui pj omassa puheenvuorossaan ottamaan varsin voimakkaasti kantaa maahanmuuttoon.

Vapaasti lainaten: Saksan liittokansleri Angela Merkelin mukaan monikulttuurisuus on epäonnistunut Saksassa, ja Tampereen pitäisi ottaa oppia saksalaisten virheistä. (Toisin sanoen monikulttuurisuutta ei täällä kannata edes yrittää saatika millään muotoa kannattaa.) Lisäksi muiden puolueiden tulisi tiukentaa maahanmuuttolausuntojaan, jotta äänestäjät eivät valuisi muilta puolueilta persuille. Ehdotukset saivat osakseen "just joo" -tyylistä naurua.

Siinäpä ne parhaat palat, loput turinat löytyvät kolmen sivun mittaisesta raportista, jonka jouduin kokouksesta kirjoittamaan äidinkielen opettajalle. Jippijee. (Kirjoitin myös kaksi sivua kurssipalautetta samaiselle opettajalle. Oli vähän asiaa.)

Kyllä koulu on sitten kivaa. Kello on usein seitsemän ennen kuin olen saanut läksyt tehtyä, ja nyt pitäisi sitten vielä lukea keskiviikkona olevaan englannin kokeeseen. Perusenglannista selviän kyllä lukemattakin, mutta nyt on mukana niin paljon ammattisanastoa että on pakko lukea. Vapaaehtoiset varaukset, arvonkorotusrahastot ja satunnaiset erät ovat hiukan hämäriä suomeksikin, saatika sitten englanniksi.

Kokeita tuntuu olevan koko ajan. Kun yhdestä selviää, pitää jo valmistautua toiseen. Tähän mennessä arvosanat ovat olleet ihan odotettuja ja hyviä (ja niitä ei niin hyviä olen voinut paikata kiitettävällä tuntiaktiivisuudella), toivottavasti hyvä flow jatkuu. Ei vaan jaksaisi alvariinsa lukea.

2 kommenttia:

Yamaba kirjoitti...

Sinä jatkat opettajien kurissapitämistä. Se on heille oikein ja heidän omaksi parhaakseen.

Hehkuvainen kirjoitti...

Meidän luokka on kova antamaan palautetta - varsinkin negatiivista sellaista. Enpä ehkä haluaisi olla opettaja, joka sen kohteeksi joutuu... Mää yritin kirjoittaa tosi rakentavasti oman palautteeni. Oikein erikseen huolehdin siitä, että palautteen loppuun sanon hyviä asioita, vaikka niitä olikin vähän vaikea keksiä.